Política 13/03/2015

Pedro Sánchez deixa clar davant Susana Díaz que ell vol ser el candidat del PSOE a la Moncloa

El líder del PSOE insta la presidenta andalusa a "forjar una aliança" socialista entre Sevilla i Madrid

Ara
1 min
Pedro Sánchez i Susana Díaz, aquest divendres a Almeria. EFE

MadridEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha proposat aquest divendres a la presidenta de la Junta d'Andalusia i candidata a la reelecció, Susana Díaz, que tracin una "nova aliança amb la resta d'Espanya, amb governs socialistes" a Sevilla i a la capital espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Forgem, Susana, tu i jo, una nova aliança", ha dit el líder socialista en un míting a Almeria, el primer en què participa durant la campanya per als comicis andalusos del 22 de març. Amb aquest comentari –i assegurant que el "present i futur" d'Andalusia té "nom de dona"– Sánchez deixava clara la seva intenció de ser el candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol a finals d'any.

Els dos dirigents no coincidien en públic des del 16 de novembre i, malgrat que Díaz va ser determinant perquè Sánchez guanyés les primàries a la secretaria general, en els últims mesos s'ha especulat amb la possibilitat que ara ella faci servir una victòria electoral el 22-M com a trampolí per intentar ser la contrincant de Mariano Rajoy a les eleccions espanyoles de finals d'any.

En la seva intervenció, gairebé tota en clau autonòmica, Díaz ha agraït el "suport i l'estima" de Sánchez en aquesta campanya, malgrat que només participarà en dos mítings. Rajoy serà, en canvi, a cinc actes.

El líder del PSOE ha aprofitat la seva intervenció per acusar el PP de "sembrar la discòrdia entre espanyols" i Podem de falta de coratge per censurar els empresonaments de polítics opositors a Veneçuela.

stats