Política 13/08/2019

Aragonès compareixerà la setmana que ve al Parlament per la retallada de la despesa

El vicepresident s'explicarà davant la comissió d'economia en comptes de la diputació permanent

Ara
2 min
El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, en una roda de premsa.

BarcelonaEl vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, compareixerà la setmana vinent al Parlament per donar explicacions sobre els ajustos a les conselleries i la retallada del 6% a les empreses públiques que va anunciar a principis d'agost. Tal com va avançar l'ARA, finalment la intervenció d'Aragonès es farà davant la comissió d'economia i no pas davant la diputació permanent, com demanaven en un principi les dues formacions. Per una qüestió de terminis, els comuns i la CUP han retirat aquest dimarts la primera sol·licitud registrada i n'han fet una de nova a la comissió d'economia. Així doncs, la compareixença serà la setmana vinent –dimecres o dijous– i en comissió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la primera sol·licitud presentada, Aragonès havia de comparèixer com a molt tard aquest dimecres a la diputació permanent, l'organisme encarregat de les funcions de la cambra catalana quan està tancada. La convocatòria s'havia de fer 24 hores abans, però la sol·licitud dels cupaires va arribar aquest dilluns. Tot plegat presentava uns terminis massa ajustats, de manera que les dues formacions han preferit retirar la proposta inicial i registrar-ne una altra a la comissió d'economia perquè la compareixença es pugui fer efectiva la setmana vinent.

Malgrat que es posposi la compareixença, Aragonès ja va assegurar en una piulada a Twitter la seva disposició a explicar "les conseqüències de l'asfíxia econòmica del govern espanyol contra Catalunya". Des de Ciutadans, en una entrevista a 'SER Catalunya', Nacho Martín Blanco ha criticat la justificació d'Aragonès i ha demanat que en la compareixença no atribueixi la retallada a "l'etern Madrid ens roba". "Seria bo que digués que està disposat a explicar la retallada i no a dir sempre que és culpa de Madrid", ha dit Martín Blanco.

stats