Política 05/02/2014

Navarro considera que el PSC "està fort" i lidera una "posició sòlida"

El primer secretari dels socialistes catalans erigeix el PSC com "l'únic partit útil" per combatre "les polítiques de la dreta" a Catalunya i nega que estigui patint una sagnia de militants

Ara
2 min
Pere Navarro durant l'entrevista a 'Els matins' de Tv3

BarcelonaPere Navarro considera que el PSC "està fort" i lidera una "posició sòlida" basada en la "defensa dels drets socials", de la reforma de la Constitució i del model federal. En una entrevista a 'Els matins', de TV3, el primer secretari dels socialistes catalans ha situat el PSC com "l'únic partit útil" a Catalunya per combatre les "polítiques de la dreta" i ha negat que estigui patint una sagnia de militants, arran de les represàlies que la direcció està prenent amb els tres diputats crítics (Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura) que van trencar la disciplina de vot al Parlament i van votar a favor de demanar al Congrés la transferència de la competència per fer la consulta d'autodeterminació. "Molts militants defensen les posicions del PSC. Altres dubten, perquè la situació política està molt polaritzada", ha defensat Navarro.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder del PSC ha admès que no ha parlat amb els diputats díscols des de fa setmanes perquè "no" l'hi han "demanat", alhora que ha evitat posicionar-se sobre si haurien de ser expulsats del partit. "És el consell de garanties qui ho ha de determinar", ha afirmat Navarro, que ha assegurat no voler influir en el seu dictamen.

"Ni el govern de Catalunya ni el d'Espanya volen la consulta, només volen atiar la confrontació"

Navarro considera que els executius català i espanyol utilitzen la consulta d'autodeterminació de Catalunya per alimentar la "confrontació" amb un objectiu "clarament" electoral. "Ni el govern de Catalunya ni el d'Espanya volen la consulta, només volen atiar la confrontació", ha lamentat Navarro, alhora que ha deplorat que ni Artur Mas ni Mariano Rajoy fan cap proposta alternativa per sortir de l'"atzucac" actual en les relacions entre Catalunya i Espanya. "Jo faig campanya pel diàleg i tinc un projecte per a Catalunya i per a Espanya que es diu reforma de la Constitució en la via federal", ha afirmat el líder dels socialistes catalans, que ha assegurat que l'"únic partit que aguanta la centralitat és el PSC, perquè CiU, que era l'altre partit de centre, se n'ha anat a l'extrem".

Navarro també ha lamentat que "determinats líders" fan un discurs "molt viu" sobre la consulta a Catalunya i, en canvi, en fan un de "molt més pausat" a Madrid.

stats