Política 26/01/2018

Puigdemont i la resta de diputats de JxCat demanen al TC personar-se contra la impugnació de la investidura

El grup també ha demanat al Tribunal Suprem que anul·li urgentment el recurs del govern espanyol

Europa Press
2 min
Puigdemont i la resta de diputats de JxCat a Brussel·les

MadridEls diputats electes de JxCat, entre els quals s'inclou Carles Puigdemont, han presentat un escrit davant del Tribunal Constitucional (TC) en el qual sol·liciten ser part en el procediment que s'ha començat a tramitar aquest divendres després que el govern espanyol hagi demanat a l'alt tribunal que suspengui la investidura del president a l'exili, prevista per al dimarts 30.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb la seva personació, els diputats de la llista de Puigdemont persegueixen poder exposar davant el tribunal arguments contraris a les tesis de l'executiu de Mariano Rajoy. Puigdemont pot tenir problemes perquè s'admeti la seva personació, i aquest serà un dels assumptes que hauran d'estudiar els magistrats del TC en un ple extraordinari que se celebrarà els pròxims dies, previsiblement el dilluns 29, tot i que encara no ha estat convocat oficialment.

El recurs que ha preparat l'Advocacia de l'Estat ja ha estat lliurat al Tribunal Constitucional, i la sessió extraordinària del TC es limitarà a estudiar la seva admissió o no a tràmit, sense entrar en el fons. L'executiu de Rajoy demana concretament la nul·litat de la candidatura a la presidència de la Generalitat de Catalunya de Puigdemont, signada pel president del Parlament, Roger Torrent, i publicada al 'Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya' (BOPC), una acció que el Consell d'Estat va dir aquest dijous que no tenia prou fonament.

Demanen al Suprem que anul·li el recurs

JxCat ha presentat una petició davant el Tribunal Suprem perquè, de forma urgent, anul·li l'acord del Consell de Ministres de recórrer davant el Tribunal Constitucional (TC) la candidatura de Carles Puigdemont a ser investit president de la Generalitat.

Segons han informat a Efe fonts del grup parlamentari independentista, de forma paral·lela, els 34 diputats de JxCat del Parlament, inclòs Puigdemont, han presentat un altre escrit al Tribunal Constitucional (TC) en què li sol·liciten que no admeti a tràmit el recurs del Govern espanyol contra la candidatura de la investidura.

Escrit JxCat al TC
stats