Política 04/02/2017

Rivera se'n surt i escombra la socialdemocràcia de Ciutadans

El líder del partit taronja es marca com a objectiu guanyar les eleccions el 2019

Dani Sánchez Ugart
2 min
Albert Rivera / EFE

MadridAssemblea plàcida per a Albert Rivera. Un cop neutralitzats els sectors crítics de Ciutadans, el líder del partit taronja s'ha presentat davant del mig miler de compromissaris del partit amb un discurs triomfalista, en què s'ha marcat com a objectiu guanyar les eleccions el 2019, amb els comicis autonòmics i municipals, i després les generals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'únic punt de polèmica en aquesta assemblea, que era la modificació ideològica que ha dut Ciutadans a abandonar la definició de socialdemocràcia en favor del "liberalisme progressista", s'ha saldat en una victòria per al líder del partit. Alguns sectors crítics impulsats sobretot des de Catalunya s'han mostrat contraris a aquesta modificació, però no se n'han sortit, i les tesis de Rivera han tirat endavant. L'esmena plantejada pel diputat català Sergio Sanz de mantenir la socialdemocràcia en l'ideari ha estat rebutjada amb 50 vots a favor i 142 en contra, i ni tan sols es debatrà al plenari.

L'òrgan de decisió més important del partit també ha donat un suport gairebé unànime a les propostes del polític català, que ha vist com el 97,1% de compromissaris aprovaven el seu informe de gestió –sense vots en contra i amb poques abstencions–, com el 95,8% aprovaven l'informe de finances i com amb un marge semblant aprovaven també la modificació estatutària que va incloure les primàries.

"Estic molt satisfet del suport que hem assolit de l'assemblea. No havíem aconseguit mai un suport tan important", ha explicat el líder de Ciutadans, que ha tret pit de ser un partit "unit" i "que fa primàries". També ha presumit de no tenir deutes i tenir els comptes sanejats i del "pes nacional" que ha assolit Ciutadans, que, ha recordat, era un partit a escala catalana fins al 2013 i avui és el quart partit a tot l'Estat.

stats