Política 30/01/2016

Rita Barberá nega haver comès cap irregularitat

Sara González
2 min
Rita Barberá, a l’ull de l’huracà del cas Imelsa, amb el senador Alberto Fabra.

BarcelonaL’ombra de la corrupció que plana sobre el PP valencià és tan llarga que la direcció del partit ha estat directament dissolta. Tot i això, els populars de l’Ajuntament de València s’han atrinxerat en la defensa de la seva innocència. Ho van fer tant l’exalcaldessa i ara senadora Rita Barberá -a qui el cas Imelsa apunta directament, tot i que la seva condició d’aforada la blinda per ara contra la imputació-, com el grup municipal del PP al consistori, que es va afanyar a proclamar la seva absoluta “honradesa i honorabilitat”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Assetjada per les informacions que apunten que sota la seva batuta es van cobrar comissions a l’Ajuntament, Barberá va aprofitar ahir una entrevista a la Cope per assegurar que durant els 24 anys en què ha estat alcaldessa no s’han rebut diners presumptament irregulars, i que no ha “adjudicat un contracte a dit en la seva vida”. Per tot això, va lamentar que ja se l’hagi “condemnat mediàticament” amb “moltes barbaritats” que va emmarcar en el terreny de la falsedat.

Els actuals membres del grup popular al consistori també van voler deixar clar que no han comès “mai cap acte il·lícit” i que, per tant, no tenen cap “connexió” amb els fets que s’investiguen al voltant de l’empresa Imelsa. “Durant el transcurs de la nostra etapa en la gestió dels interessos de la ciutat de València sempre hem actuat amb vertadera vocació de servei públic”, van assegurar a través d’un comunicat.

Destacats dirigents del PP també van mirar de treure ferro al cas. La portaveu del PP a l’Ajuntament de Madrid, Esperanza Aguirre, va lamentar que els casos de corrupció estiguin “destrossant tothom” i va afegir que els populars “no són els únics” esquitxats. Com a exemple va citar el cas Pujol, que presumptament afecta CDC, i va subratllar que “ni han estat detinguts ni han passat una sola tarda a comissaria”. Davant una plaga que considera “generalitzada”, Aguirre va fer una crida a posar-hi remei i va assenyalar la llei electoral com una de les causes principals de la corrupció.

“Indignació i vergonya”

L’esclat del cas Imelsa, que inevitablement condiciona el clima de les negociacions per a l’acord d’investidura a Espanya, ha donat munició als rivals polítics del PP. El portaveu dels socialistes valencians, Manolo Mata, va exigir a Mariano Rajoy que assumís la “seva responsabilitat política” per haver sigut el “padrí polític” d’Alfonso Rus, haver-lo avalat i haver permès que entrés en el PP. Per la seva banda, la vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, va dir que la direcció popular de València l’ha dissolt “la corrupció, una investigació i una batuda” que han deixat al descobert un presumpte finançament irregular del partit. Oltra va utilitzar dues paraules per definir què senten els valencians: “Indignació i vergonya”.

stats