Política 14/07/2019

Torra: "No tinc cap intenció de convocar eleccions quan arribin les sentències"

El president de la Generalitat diu a 'Público' que la resposta "unitària i col·lectiva" al judici de l'1-O "hauria de passar per tornar a exercir el dret a l'autodeterminació"

Acn
2 min
El president Torra anuncia per carta al ministre Zoido que visitarà els presos aquest divendres

BarcelonaEl president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest diumenge en una entrevista al diari 'Público' que no té "cap intenció de convocar eleccions quan arribin les sentències". Torra, que diu "estar al servei d'aquest país" fins que arribi "la República independent de Catalunya", afirma que cal una "resposta unitària i col·lectiva" a la sentència del judici de l'1-O que passi per "tornar a exercir el dret a l'autodeterminació". "L'acord pel qual treballo i treballaré infatigablement cada dia fins a les sentències és aquest", assegura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Torra, la resposta ha de ser "unitària, plural i ferma", passar pel Parlament i "basar-se en el principi democràtic" i en "exercir tots els drets negats". A l'entrevista, Torra admet que cal fer "autocrítica col·lectiva" davant de la situació entre partits a Catalunya, però demana "posar en valor" que malgrat "les contradiccions" el "Govern segueix aquí".

L'exdiputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ha respost a Torra, que a l'hora de decidir si convoca eleccions li caldrà "el consentiment del republicanisme". Així ho ha assegurat en una piulada a Twitter. Tardà ha retret a Torra que a ERC no s'ha debatut l'opció de la conveniència d'unes noves eleccions. "President Torra, entendreu que caldrà alhora el consentiment del republicanisme. Vull dir del meu partit, també. I cregueu-me que si a ERC ja s’hagués debatut la conveniència o no de convocar, me n’hauria assabentat", ha piulat Tardà.

La diputada de JxCat al Congrés Laura Borràs ha fet una piulada per replicar Tardà i li ha retret que és "el president qui té la potestat per convocar eleccions". Així mateix, Borràs ha remarcat que el "republicanisme" inclou tots aquells que volen "la República catalana" i que, en aquest sentit, Torra està "totalment compromès" amb aquest objectiu.

stats