Política 22/08/2016

Vila apunta que "córrer massa" pot perjudicar la "solvència i credibilitat" del procés

El conseller de Cultura demana que no es modifiqui el full de ruta establert

Neus Vidal
1 min
Santi Vila, conseller de Cultura, a la Universitat Catalana d'Estiu

PradaEl conseller de Cultura, Santi Vila, ha expressat avui que no és partidari que es modifiqui el full de ruta inicial del procés, després de les discussions sobre el referèndum unilateral d'independència. "Jo només puc dir que el procés ens compromet a tots. És important que acabi bé i ho fem amb solvència. Sempre he estat crític amb qui planteja alternatives al full de ruta que hem configurat amb consens suficient", ha explicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als mitjans abans de participar en una conferència a la Universitat Catalana d'Estiu de Prada, Vila ha assenyalat que, pel que fa al procés, "ens equivocaríem tant si comencem a buscar excuses per aigualir-lo" com si "per voler córrer massa també n'acabem perjudicant la solvència i la credibilitat". "Seria un error imperdonable", ha destacat.

Així, ha indicat que creu que el Govern "està intentant mantenir, amb dificultats, aquest punt d'equilibri".

Nou partit dels 'comuns'

Vila també s'ha referit a la decisió dels 'comuns' de presentar un nou partit el primer trimestre del 2017 mostrant "respecte", i ha destacat que és "legítim que hi hagi noves formacions polítiques que aspirin que les seves idees siguin les que determinin la política".

Sobre la possibilitat que aquesta formació rivalitzi amb el Partit Demòcrata Català, Vila ha apuntat que ells estan "jugant un paper reconegut per tothom per donar solvència i viabilitat a un procés ple de dificultats". "Estem concentrats en això, fins i tot patint un desgast important en forma de suports electorals", i ha afegit que "no ens ha de preocupar gaire que hi hagi altres espais polítics que aprofitin amb un punt d'oportunisme aquesta dificultat d'agenda que estem gestionant".

stats