Política 11/03/2015

Anna Simó: "CDC, ERC i CUP haurien de signar aviat un acord sobre full de ruta"

"Ens agradaria que l'acord sigui molt ampli i transversal, perquè no sobra ningú i necessitem convèncer la ciutadania indecisa", assenyala la portaveu dels republicans

Efe
2 min
La portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó.

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, ha afirmat aquesta nit que "seria desitjable que CDC, ERC i la CUP puguin signar aviat un acord" sobre el full de ruta sobiranista "obert a què posteriorment es puguin sumar altres formacions". Simó ha confirmat, en unes declaracions a Catalunya Informació, que les negociacions sobre el full de ruta "es troben molt avançades" i que CDC i ERC ja coincideixen en aquesta qüestió, però també ha recordat que hi ha altres partits i entitats que l'estan negociant, i que la presència de la CUP "és necessària".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Encara que la portaveu republicana no ha confirmat ni desmentit si divendres tindrà lloc la pròxima reunió de la Taula de Partits per a l'Estat Propi –que és el marc en què es negocia el full de ruta–, sí que ha donat per fet que molt aviat "hauria d'haver un acord entre CDC, ERC i la CUP".

Simó ha deixat clar que per a ERC la presència de la CUP resulta ara "necessària", després que aquesta formació s'hagi reincorporat a les negociacions i que està previst que el dia 21 doni a conèixer la seva proposta definitiva de full de ruta.

Segons la portaveu d'ERC, l'acord entre CDC, ERC, la CUP i també de les principals entitats sobiranistes de la societat civil catalana hauria de quedar obert perquè puguin sumar-se al mateix altres partits que encara no s'han pronunciat, com UDC i ICV.

"Ens agradaria que l'acord sigui molt ampli i transversal, perquè no sobra ningú i necessitem convèncer la ciutadania indecisa", ha apuntat Anna Simó, perquè, ha afegit, "fan falta més vots per aconseguir una majoria sòlida favorable a la independència".

Anna Simó ha considerat que l'acord "no es pot demorar massa" i ha afegit: "Encara que hi ha alguns que diuen que no cal córrer, resulta que ja han transcorregut quatre mesos des del 9N, pel que no es tracta de córrer sinó de fer els passos que cal fer sense retards".

"Fa falta arremangar-se i començar a treballar", ha recalcat, abans d'afegir: "De la reivindicació del dret a decidir cal evolucionar a la reivindicació de la independència" i els partits "que no vulguin seure ni comprometre's confio en què després del 27S els trobem amb nosaltres".

Segons Anna Simó, és cert que ERC preconitza que l'acord sigui abans de les municipals, però, ha dit, "també ho és que va demanar que les eleccions fossin al març, i no ha estat així, però és que hi ha coses que no depenen únicament del nostre partit".

stats