Política 18/06/2015

'Ara és l'hora' engega els motors de la campanya «més potent» per garantir la victòria el 27-S

L'Assemblea i Òmnium reactiven la plataforma unitària de campanya per arribar amb el boca-orella al màxim d'electors possible per eixamplar al màxim les complicitats amb el gruix d'indecisos, que poden decantar el resultat final del plebiscit sobre la independència

Marc Colomer
3 min
Romeva amb Sànchez, Casals i Sabaté, en l'arrencada de la precampanya pel 27-S / ARA

BarcelonaMotors en marxa i 100 dies per esprémer l'argumentari de l'independentisme de to més amable, seductor i integrador amb l'objectiu d'eixamplar al màxim una majoria independentista per al 27-S. La plataforma de campanya 'Ara és l'hora' ha reprès aquest dimecres la seva activitat, després de mesos en hivernació, per encarar el que plantegen com la campanya política «més potent» que s'ha fet mai al país. Una campanya protagonitzada per milers de voluntaris que se centrarà en el tu a tu, el boca-orella, via trobades presencials, trucades telefòniques –preveuen fer-ne 1,2 milions–, actes de petit i gran format, ja no només per fer arribar fins a l'últim racó del país l'argumentari del canvi social profund associat a la independència, sinó per «escoltar», per sumar noves complicitats a la construcció de l'estat independent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La presentació d'un estiu d'hiperactivitat independentista per tornar a crear les condicions ambientals favorables al procés d'emancipació nacional ha servit també per visualitzar l'entrada a escena de l'exeurodiputat d'ICV Raül Romeva com a responsable del projecte 'Vot a vot' i '10+', per dissenyar una campanya gairebé personalitzada per a cadascun dels indecisos. D'aquí que un dels principals objectius, en una primera fase, de la campanya, segons ha explicat el mateix Romeva, consisteixi més a «escoltar» per detectar quines són les inquietuds que genera el procés d'independència per tal d'estructurar l'argumentari per seduir potencials votants de les forces que portin la independència al programa electoral. «Sense explicar contes de fades, però tampoc històries de terror», ha explicat Romeva.

Objectiu: majoria absoluta de diputats independentistes al Parlament –si l'Estat no permet un referèndum, les majories en democràcia representativa es compten per diputats, defensen, malgrat que aspiren també a una majoria de vots–, per iniciar un procés constituent que 'Ara és l'hora' també identifica com el punt de trobada dels independentistes convençuts i dels que, malgrat que no estan convençuts de la via de la separació d'Espanya, sí que veuen esgotat el marc de l'Estat autonòmic i aposten per un redisseny profund del país sense limitacions legals . Per desplegar el que Muriel Casals, presidenta d'Òmnium, ha definit com una «gigaconversa» al llarg de tot l'estiu per arribar a tots els racons del país, caldran milers de voluntaris. Per això tant Romeva com Casals i el president de l'ANC, Jordi Sànchez, i el responsable de mobilització social de la principal entitat independentista, Josep Sabaté, han fet una crida a la mobilització dels activistes disposats a eixamplar la taca d'oli de l'argumentari independentista, que pretén dotar de contingut el projecte de República Catalana.

També, Òmnium ha reformulat el 'Catalan Weekend', previst per al juny, i l'ha desplaçat al setembre per buscar «complicitats internacionals» precisament en els dies més determinants del procés, a partir de l'Onze de Setembre d'enguany. Hi convidaran particulars, però també persones amb certa projecció en els seus països, per buscar mostres de simpatia amb el procés polític català a partir de la vivència directa del que ha anomenat una «revolució dels somriures»: «El millor que podem fer per inspirar simpatia i solidaritat fora de Catalunya és que ens vegin. Aquesta és la revolució dels somriures, i quan algú de fora ho veu de prop, ho comprèn», ha defensat Muriel Casals.

Campanya d'inspiració escocesa

'Ara és l'hora' s'inspira en la campanya de «proximitat i complicitat» que van impulsar els independentistes escocesos, que els va permetre créixer de forma significativa en pocs mesos d'activisme i contacte de tu a tu. Es tracta, doncs, de batallar un per un cadascun dels vots independentistes per garantir una victòria folgada el 27-S amb el projecte '10+' i 'Vot a vot'. Tot plegat, un impuls des de tots els territoris del país durant tot l'estiu que ha de servir per garantir un èxit de mobilització social l'Onze de Setembre a la Meridiana de Barcelona, una Diada Nacional que enguany coincidirà amb el tret de sortida de la campanya del 27-S plebiscitari. «Tornarem a posar-hi tot el que tenim perquè la gent s'expressi democràticament», ha afirmat Sànchez. 'Ara és l'hora' torna a l'escena.

stats