Política 24/04/2015

'Ara és l'hora' mesura la força del procés al Palau Sant Jordi

Defensen que els projectes municipals no es "disgreguin" del procés sobiranista

Europa Press
3 min
Muriel Casals i Carme Forcadell, amb el cartell de la V/ ACN

Barcelona'Ara és l'hora' mesurarà aquest divendres la força del procés en un acte al Palau Sant Jordi que pretén omplir també l'Anella Olímpica per demostrar al Govern espanyol que les seves pretensions segueixen fermes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dilluns, a la roda de premsa de presentació de l'acte 'Tornen les urnes, tornem al carrer', la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, juntament amb la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, i el de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d'Abadal, van informar que les 15.500 localitats d'aforament del Sant Jordi es van esgotar en poques hores, i per això van ampliar l'espai a tota l'Anella Olímpica.

"Volem omplir l'Anella Olímpica perquè volem demostrar a l'Estat que estem molt desinflats", va ironitzar Forcadell, després de recordar que l'acte reivindicarà la feina que cal fer per guanyar les eleccions del 27-S, posant especial èmfasi en les municipals del 24 de maig per reforçar el procés cap a la independència des dels ajuntaments.

Segons la presidenta de l'ANC, l'acte servirà per subratllar les quatre etapes que transcorreran fins a arribar a la independència de Catalunya: la força municipal, el camí cap al 27-S, el dia després del 27-S i la independència vista com a instrument.

Vila d'Abadal serà el responsable del primer eix per subratllar la importància de les municipals per al procés sobiranista, destacant que tots dos "no es poden disgregar" i que els consistoris han de participar perquè són la punta de llança de qualsevol societat i dels canvis que es produeixen al seu interior.

"Les municipals són municipals, cada poble votarà un candidat en funció del seu projecte, però aquests projectes no es poden disgregar del que passa a Catalunya", ha sostingut el també alcalde de Vic, que abandonarà la política a partir del 24 de maig.

Respecte al capítol del camí cap al 27-S després de les municipals, Forcadell ha exhortat els convençuts a explicar els beneficis de la independència amb raons i arguments per arribar als catalans que encara dubten. Per això, faran un desplegament d'iniciatives per aconseguir aquest objectiu, entre les quals hi ha la de l'11 de Setembre per omplir la Meridiana de catalans: "Estem convençuts que ho farem i que el 27-S guanyaran els vots i els escons de les forces sobiranistes, però hem de treballar".

En relació amb què fer després del 27-S, Casals va esgrimir que construir un país nou és un repte i una oportunitat i que volen ser protagonistes d'això, a més d'acusar l'Estat d'"agredir" els municipis en utilitzar les lleis per limitar les seves competències i l'economia per ofegar els catalans des d'un punt de vista financer.

Forcadell també va convidar a assistir a l'acte tots els partits i candidats que vulguin "un canvi per a Catalunya". Ha explicat que a la pista central es col·locaran tots els candidats de les municipals, i juntament amb el responsable de la comissió organitzadora ha concretat que de moment tenen més de 16.000 inscrits i mig centenar d'autobusos confirmats, tot i que no han precisat el nombre de persones que es necessiten per omplir l'Anella Olímpica.

Tampoc ha concretat de moment el pressupost total de l'acte, però sí que a partir d'aquest dimarts comença una nova campanya de finançament per cobrir les despeses de la seva organització.

Organització i col·laboradors

El còmic Quim Masferrer serà l'encarregat de presentar l'acte del Palau Sant Jordi, que es podrà seguir des de l'exterior gràcies a una pantalla gegant, i el periodista Eloi Vila serà a l'Anella Olímpica, on s'instal·larà un escenari amb actuacions musicals i de grups de cultura popular.

Vila d'Abadal serà el primer a intervenir, i després es podrà veure un mosaic gegant amb més de 13.000 peces seguit d'una intervenció del periodista Antoni Baños i una representació teatral de la mobilització cap al 27-S. A continuació hi haurà una conversa entre Marina Llansana (Òmnium) i Ferran Civit (ANC), s'emetrà el vídeo 'El després del 27-S' i tindrà lloc un altre diàleg entre els actors Montserrat Carulla i Aleix Peña –àvia i nét–, i un altre vídeo titulat 'D'on venim i cap on anem'.

La presidenta d'Òmnium i la de l'ANC seran les que clausuraran un acte en el qual també hi haurà actuacions musicals de Verdecel, la Companyia Elèctrica Dharma, Pepet i Marieta i Ebri Knight.

stats