Política 23/11/2012

Javier Arenas assegura ara que no ha "vist ni viscut" cap conflicte lingüístic a Catalunya

L'any passat va dir que seria "bel·ligerant" si s'obligava un nen d'origen andalús a estudiar català

Joan Rusiñol
1 min
Arenas i Sánchez-Camacho aquest divendres en el míting de Blanes / ACN

BlanesEl vicesecretari general de Política Autonòmica del PP, Javier Arenas, ha fet costat a la candidata popular, Alícia Sánchez-Camacho, en el penúltim acte de campanya al seu poble, a Blanes. Per no espantar el votant de CiU que discrepa de l'estat propi, l'exlíder dels populars andalusos ha fet una sentència sorprenent: "Jo no he vist, ni viscut ni sentit el problema de la llengua a Catalunya", ha firmat.En tot cas, diu, és cosa d'alguns polítics que per tapar la seva "incompetència s'inventen problemes per al futur".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Curiosament, la seva etapa com a candidat a Andalusia es va caracteritzar per atiar electoralment un suposat conflicte lingüístic. A principis del 2011, va prometre que seria "bel·ligerant" si a un nen català d'origen andalús se l'obligava a estudiar en català. A més, el seu partit va pagar uns anuncis a les ràdios andaluses en contra de l'Estatut posant l'accent precisament en la immersió.

Aquest divendres, ha venut una imatge de normalitat en la convivència entre el castellà. Ha posat d'exemple les primeres entrevistes que li feia Josep Cuní en què ell preguntava en català i Arenas responia en castellà.

Contra CiU

Arenas, un dels dirigents que més s'ha implicat en aquesta campanya electoral, ha carregat contra CiU: "Al matí defensen la independència i a la tarda reben els diners de Rajoy per pagar les nòmines".

stats