Política 12/05/2014

Camacho perd el judici contra 'El Triangle' per haver difós la conversa de La Camarga

Desestimada la demanda de la presidenta del PP de Catalunya contra la publicació

Albert Martín Vidal
2 min

BARCELONAEl jutjat d'instrucció número 22 de Barcelona ha desestimat la demanda presentada per Alícia Sánchez-Camacho contra l'editorial de El Triangle per haver penjat a la seva pàgina web un enllaç amb la conversa que la presidenta del PP va mantenir amb María Victoria Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola, al restaurant La Camarga.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez-Camacho va presentar una demanda per considerar que s'havia vulnerat el seu dret a l'honor, a la intimitat personal i familiar i a la pròpia imatge i reclamava una indemnització de 200.000 euros. La sentència, però, no li ha estat favorable. La magistrada Gemma Vives recorda que "quan es tracta de personatges públics, amb un càrrec públic, aquest dret [a la intimitat personal i familiar] es dilueix, quan no s'exclou per complet".

Segons la jutgessa, el contingut de la gravació a La Camarga té un "interès general claríssim" que és "molt més prioritari que la privacitat de l'autora". En aquest sentit, recorda que en el dinar entre Sánchez-Camacho i Victoria Álvarez es va parlar del 'cas Pretòria', dels paradisos fiscals presumptament tramats per la família Pujol o sobre la trama del 'cas Palau'. "El públic tenia dret a saber què succeia amb aquests temes", conclou el text.

Per la jutgessa, la clau del cas és si el fet de penjar l'àudio era constitutiu de delicte, i recorda que "el tema ja està resolt perquè la mateixa querellant va desistir de l'acció penal mostrant el perdó de l'ofès". Efectivament, la presidenta del PP de Catalunya va arribar a un acord amb l'agència de detectius Método 3 per retirar la demanda i tancar el cas per evitar que arribés a judici. Tanmateix, la sentència recorda que Sánchez-Camacho no va demanar com a mesura cautelar que s'impedís que la gravació sortís a la llum pública.

Igualment, el text recorda que el dany moral que la dirigent del PP "hauria d'haver sentit el dany moral molt temps abans" que es publiqués la conversa a El Triangle, perquè diferents diaris ja n'havien parlat setmanes abans.

La sentència descarta també que la publicació hagi d'indemnitzar Sánchez-Camacho per unes caricatures i imposa a la presidenta del PP de Catalunya que pagui les costes del judici.

El cas La Camarga va desencadenar durant el febrer de 2013 una dura controvèrsia política, judicial i fins i tot policial pels indicis que diferents partits havien mirat d'obtenir informació sobre els seus oponents recorrent a l'agència Método 3.

El PP no ha resolt, hores d'ara, si recorre la sentència.

stats