POLÍTICA
Política 18/05/2013

El president de Castella i Lleó s'"irrita" amb Catalunya pel dèficit però defensa el mateix

Carrega contra la Generalitat davant Rajoy i just a continuació reclama un terç del dèficit per a les comunitats autònomes, exactament el mateix que demana el Govern

Ara / Efe
1 min

SalamancaEl president de Castella i Lleó, Juan Vicente Herrera, ha carregat aquest dissabte contra el que ha considerat una "actitud irritant" del Govern de Catalunya, a qui ha acusat de demanar un marge de dèficit "més avantatjós que els altres". Paradoxalment, però, en el mateix discurs davant Mariano Rajoy durant la reunió interparlamentària del PP, ha opinat que totes les autonomies han de tenir el mateix dèficit, ni més ni menys que un terç del de l'Estat. És exactament la mateixa reclamació que manté el Govern des del primer dia en el debat sobre la distribució de l'objectiu de dèficit de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la seva intervenció en la XIX Interparlamentària del PP, Herrera ha admès que potser tots els responsables autonòmics han "precipitat" un debat públic sobre aquesta qüestió ple de "gestos" i declaracions individuals i "poc afavoridor d'acords", cosa de la que ha culpabilitzat directament Catalunya. "Defensarem la solidaritat i l'oferirem als qui lleialment la puguin necessitar", ha etzibat.

Recentralització, federalisme i separació

Segons Juan Vicente Herrera, ningú està en disposició de demostrar els avantatges d'una recentralització autonòmica, com tampoc els que fan "propostes federalistes", ni qui "intenta imposar projectes separadors", a qui ha advertit que "no mereix cap avantatge que animi a pensar que les amenaces de ruptura són rendibles".

Així, ha apostat pel model autonòmic, això sí, "esmenant els seus defectes, excessos i duplicitats". Des del seu punt de vista, del que es tracta és de "recuperar" al voltant del model autonòmic "un gran consens polític sobre unes regles de joc que excloguin d'una vegada per totes a la nostra estructura territorial del debat ordinari".

stats