El 63% dels catalans aniran a votar l'1-O, segons un sondeig d''eldiario.es'

Segons l'enquesta de GAPS, 600.000 persones més s'han decantat per participar al referèndum

El 63% dels catalans aniran a votar aquest diumenge al referèndum. Així ho assegura el sondeig fet per GAPS que ha publicat ' eldiario.es' aquest divendres, que calcula que aniran a votar un total de 3,4 milions de persones.

El mateix estudi apunta que, després dels fets de la setmana passada, 600.000 persones han passat de no saber si votar a afirmar que ara sí que votaran. Segons el mitjà, el sondeig del 17 de setembre  preveia una participació del 52,9%.

En aquest sentit l'estudi apunta que fins al 74,4% dels catalans creuen que el govern espanyol ha actuat de forma autoritària respecte al referèndum, el 18,4% es mostren favorables a com actuat l'Estat i el 4,7% es mostren en una posició intermèdia.

L'enquesta està feta a través d'una mostra de 1.596 trucades telefòniques, repartides en dues onades. La primera mostra es va recollir el 17 de setembre, amb 663 entrevistes, i la segona, amb 933, entre els dies 22 i 27. La segona es va fer, doncs, poc després de les detencions dels membres del Govern.

Més continguts de