Chacón admet que es planteja dirigir el PDECat

"El projecte PDECat no és el projecte Artur Mas", avisa l'exconsellera

Xavi Tedó
2 min
La candidata del PDECat, Àngels Chacón.

L'exconsellera i candidata del PDECat el 14-F, Àngels Chacón, ha advertit que "el projecte PDECat no és el projecte Artur Mas" i que l'expresident és "un associat més sense cap càrrec orgànic". En una entrevista a Ràdio 4 i La 2, Chacón també ha criticat que Mas no els va ajudar a diferenciar-los de JxCat en la campanya i que no formarà part de la nova direcció de la formació. "No me l'imagino amb un paper actiu perquè ara cal renovació i nous lideratges", ha dit abans de subratllar que ell no ho vol i que "cal renovar el projecte mirant cap al futur".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Chacón ha admès que ella es planteja comandar el PDECat presentant candidatura en el congrés extraordinari que la formació celebrarà al maig. Després dels mals resultats del 14-F, en què van quedar fora del Parlament, l'exconsellera ha dit que va posar sobre la taula la seva dimissió, però ha assegurat que ara està "a disposició del partit" per liderar-lo. "Hi estem pensant", s'ha limitat a dir, però sense amagar que li faria il·lusió. "Sigui al capdavant o no, m'agradaria ser-hi per coherència, perquè em crec el projecte", ha afirmat. Sobre l'equip que la podria acompanyar en la direcció, Chacón ho ha deixat en mans de la militància. "Veurem amb quina gent acabem confluint. La veu la tenen els associats", ha afirmat, per després afegir que hi ha "molt bona sintonia" amb la direcció actual de la formació, que lidera David Bonvehí.

Chacón ha defensat que el PDECat continuï existint tot i la patacada electoral. "No hem de desaparèixer com a projecte, JxCat es va oposar a la coalició i va posar com a condició que el PDECat deixés d'existir -ha denunciat-. De Junts ens en separen dues coses: que no sabem ideològicament què acaben de ser, amb famílies d'esquerres, que són les majoritàries, i exconvergents, que són les minoritàries; i la confrontació, que vull veure com es tradueix en la realitat i que caldrà veure fins on arriba", ha dit. També ha criticat "la pressió indirecta" que van rebre alcaldes del PDECat amb cartes de l'expresident Carles Puigdemont i de la direcció perquè es passessin a Junts.

stats