Una de les denunciants d'Eduard Pujol, a un pas del judici per "imputar-li falsament actes d'agressió"

El partit va retornar la militància a l'exportaveu perquè en vuit mesos el seu cas no va arribar ni a la justícia ni a la policia

ARA
2 min
Eduard Pujol en una imatge d'arxiu

BarcelonaUn jutge de Barcelona ha deixat a un pas de seure al banc dels acusats una de les dues dones que van denunciar per presumpte assetjament sexual l'exdiputat de Junts Eduard Pujol, segons informa El País. En una interlocutòria, el magistrat conclou que la dona (E.R.) va imputar "falsament actes d'agressió" a Pujol. Concretament, va "aprofitar la seva condició de diputat" per "sotmetre'l" a "accions de pressió i difamació". Tot això arriba després que aquestes dues dones acudissin la tardor del 2020 a Junts –concretament l'hi van comunicar a Aurora Madaula– per posar en coneixement del partit el presumpte assetjament de Pujol. La resposta de la formació va ser forçar-lo a deixar la cambra, quan en aquell moment era el portaveu, i el va suspendre de militància. Poc després Pujol es va defensar en un vídeo assegurant que era innocent. Les dues dones mai han acudit a la policia ni a la justícia, i vuit mesos més tard Junts va restituir de militància l'exportaveu perquè no hi havia denúncies. En aquest impàs de temps, Pujol va querellar-se contra les dues dones per injúries i calúmnies.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara la investigació del cas per part dels tribunals està arribant a la recta final, i el magistrat ja ha deixat una de les dones –que s'ha acollit al seu dret a no declarar– a un pas del judici. Segons narra la informació d'El País, l'agost del 2018, coincidint amb el seu procés de separació, Pujol va mantenir trobades esporàdiques amb E.R. fins que el diputat va decidir acabar la relació. La dona, però, va començar a assetjar-lo amb missatges per no posar fi a les trobades. Pujol va aportar al jutge 3.400 missatges en què la dona l'amenaçava amb penjar fotografies íntimes. “Tens por? Tindràs un dia mogut" i "Ara penjaré una foto feta per mi amb elements teus" són exemples de missatges que li enviava. També va publicar missatges a les xarxes socials en què es presentava com a “víctima d'Eduard, imputant-li falsament actes d'agressió”.

E.R. va acudir a Junts amb N.L., una regidora del partit al Maresme amb qui Pujol havia iniciat una altra relació, i la causa contra ella continua oberta. Amb tot, Junts va retornar la militància a Pujol després de veure que la informació que va rebre era incompleta, en paraules del secretari general del partit, Jordi Sànchez, que va reconèixer que del procés de Pujol se n'han de treure "lliçons" de cara al protocol contra l'assetjament sexual del partit. "Vaig respectar la decisió del meu partit, tot i ser profundament injusta. Que ara m’hagi aixecat la suspensió de la militància és un primer pas cap a la meva rehabilitació pública", va respondre Pujol a aquest fet, que va veure com "gest important", però insuficient.

stats