PLE DEL PARLAMENT
Política 18/03/2015

PSC, PP i C's critiquen el criteri amb què s'han triat els diputats que defensaran propostes al Congrés

Sis diputats de CiU, ERC, ICV-EUiA i PSC reclamaran davant la cambra espanyola la rebaixa de l'IVA cultural i la normalització del català en l'àmbit jurídic 

Acn
1 min
El Parlament en una imatge d'arxiu /PERE VIRGILI

BarcelonaPSC, PP i C's s'han queixat aquest dimecres de la manca de criteri dels grups al Parlament per designar els diputats que defensaran proposicions al Congrés. La cambra catalana ha escollit sis parlamentaris per reclamar, d'una banda, la rebaixa de l'IVA cultural, i de l'altra, que el català sigui requisit en la carrera judicial. En concret, Àngels Ponsa (CiU), Teresa Vallverdú (ERC) i Xavier Sabaté (PSC) defensaran la primera iniciativa i Elena Ribera (CiU), Gemma Calvet (ERC) i Salvador Milà (ICV-EUiA) s'ocuparan de l'exigència lingüística.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

C's i PP han lamentat no poder participar-hi, mentre que els socialistes, tot i votar a favor, han demanat que de cara a la propera votació s'estableixi un "criteri clar i intel·ligible". Al seu torn, CiU i d'ICV-EUiA que un criteri que segur que s'ha d'aplicar és que els diputats que vagin al Congrés a defensar les proposicions primers les hagin votades a favor.

stats