Aragonès repta Puigdemont a un cara a cara a la Catalunya Nord

El president insisteix en el debat a tres també amb Illa, que ja l'ha descartat

ARA
1 min
Pere Aragonès, en un acte a Sitges

BarcelonaDe moment, sembla l'únic amb ganes de debatre directament amb els altres dos candidats a la presidència de la Generalitat. Pere Aragonès ha insistit aquest dissabte des de Sitges en el debat a tres amb Carles Puigdemont i Salvador Illa, però, conscient del rebuig públic que ja ha traslladat el candidat socialista, ha ofert a Puigdemont la possibilitat de debatre cara a cara a la Catalunya Nord. Segons el president del Govern, és necessari "per confrontar projectes i idees", precisament el dia en què el seu rival de Junts l'ha acusat d'haver malmès la unitat independentista. "A Elna, a Perpinyà, a Bèlgica, on sigui", ha exclamat el cap de llista d'ERC en un acte a Sitges.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Estan més còmodes no parlant-ne [de projectes concrets] o parlant d'ells mateixos", ha criticat Aragonès, hiperactiu aquestes setmanes de precampanya. A més del debat a tres i del cara a cara, el líder republicà ha anunciat la seva presència dilluns que ve al Senat per "trolejar" el PP, que l'ha citat per parlar de l'amnistia, i ja ha presentat una proposta de referèndum pactat i una de finançament singular (que li ha costat una amonestació de la Junta Electoral Central per fer "propaganda electoral" fent servir la institució de la Generalitat).

Les primeres enquestes que s'han anat coneixent aquests dies situen Illa com a principal aspirant a guanyar les eleccions, però dibuixen un escenari més obert en la disputa de la segona posició entre Puigdemont –a qui majoritàriament situen en segona posició– i el mateix Aragonès.

stats