Ciutadans intenta evitar la seva defunció amb un acte fantasma

El partit, que fa menys de set anys era el més votat a Catalunya, s'ho juga tot el 12-M

ARA
1 min
Carrizosa i Cañas davant la seu del seu partit atenent els mitjans de comunicació

BarcelonaL’acte que Ciutadans ha celebrat per obrir la campanya per a les eleccions del 12 de maig s’ha limitat a una convocatòria de premsa, és a dir, un acte fantasma sense militants ni afiliats ni escenari, només per a la penjada de cartells. Davant la seva seu, el candidat, Carlos Carrizosa, s’ha referit a PSC i PP presentant-se com l’única alternativa: "Els detindrem mentre n'hi hagi que vulguin pactar amb ells, Ciutadans és la garantia que no hi hagi tripartits ni Majestics", ha etzibat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També ha acusat el president espanyol, Pedro Sánchez, de fer-se la víctima per la investigació a la seva dona i li recorda que durant molts anys, molts catalans sí que s'han sentit "fustigats de veritat" pels "amnistiats": "Aquí no hauria durat ni cinc minuts", ha afirmat. Ell i el cap de campanya i candidat a les eleccions europees, Jordi Cañas, s’han fotografiat amb el cridaner cartell de campanya fet amb intel·ligència artificial que mostra Carles Puigdemont i Pedro Sánchez donant-se la mà.

El partit taronja va encetar negociacions amb el Partit Popular per concórrer junts als comicis, tant al Parlament com a les eleccions europees, però l’acord mai no va arribar i Adrián Vázquez, secretari general del partit, va acabar dimitint. La campanya del partit taronja es basa en la supervivència. I és que Ciutadans, que fa menys de set anys va ser el partit més votat a Catalunya, pot signar el seu certificat de defunció la nit del 12 de maig: cap enquesta els dona possibilitats d’entrar al Parlament.

stats