Vitamina C: el grup de rock que es va inventar Cs per sobreviure a les eleccions

A la campanya del 2021 van presentar un tema que homenatjava les manifestacions unionistes del 2017

2 min
Edmundo Bal  de Ciutadans tocant la bateria durant un concert de Vitamina C

Barcelona"Per què no fem una cançó amb la gent del partit?". La idea va sorgir en un dinar a Barcelona en els bons temps de Ciutadans, quan el partit tenia 36 escons al Parlament i es plantejava com encarar una campanya electoral, la del 2021, marcada per les restriccions de la covid-19, i en què les enquestes ja li auguraven una patacada. D'aquell primer plantejament en va sortir el grup de rock Vitamina C, amb l'exportaveu de Cs Edmundo Bal a la bateria i l'aleshores vicepresident del Parlament Joan García al baix, al costat de dos companys més del partit –l'exassessor de Begoña Villacís Javier García Toni i el militant de Sabadell Toni Valenzuela–. L'experiment, potser, els va permetre sobreviure al Parlament: van enfonsar-se de 36 a 6 escons, però van aconseguir mantenir la representació parlamentària.

"Tot va ser molt arriscat. Ho vam fer amb poc temps", explica a l'ARA Joan García, que aquestes eleccions tanca la llista per Barcelona. El tema es va gravar a Madrid després d'un parell de dies d'assajos i Vitamina C es va presentar en societat el 5 de febrer, en plena campanya del 14-F. En una actuació en directe en streaming des de l'Hotel Miramar, la banda va interpretar La suerte de ser libres, un tema amb què Cs recordava les manifestacions unionistes d'octubre del 2017 després de l'1-O i la DUI. El més novell era Bal, que just acabava de començar a tocar la bateria i que, tot i així, es va calar una gorra del revés i va treure la seva part més rockera després de dies practicant a casa amb els platerets i els timbals. Garcia, de professió geògraf, toca el baix des de jove i fins i tot havia format part d'algun grup de música. "Però no vam poder assajar gaire", reconeix el fins ara diputat de Cs.

Des de la terrassa de l'Hotel Miramar, Carlos Carrizosa i Inés Arrimadas van aplaudir entusiasmats el bolo del grup taronja. "Quin temàs!", va exclamar la líder del partit a Madrid. L'actuació va comptar amb un convidat especial: el músic Sabino Méndez, compositor dels primers temes de Loquillo, que es va sumar després als Vitamina C per cantar una peça que havia compost expressament per a l'acte. "Havíem de compensar la població catalana pel rap de Colau", va dir, en al·lusió al tema que els comuns també van llançar per la mateixa campanya.

stats