Una 'drag queen', unes caixes de munició i una vocal èbria: les curiositats del 9-J

Tres protagonistes curiosos en la jornada electoral del 9-J

2 min
Pitita, la 'drag queen' catalana que ha fet de vocal en una mesa vestida per a l'actuació que tenia a la nit.

La jornada dels comicis europeus d'aquest diumenge ha transcorregut amb normalitat al llarg del dia, però amb algunes curiositats destacables. Totes les meses s'han pogut constituir a primera hora del matí, com estava previst, i aquesta vegada –a diferència de les eleccions catalanes del 12-M– no hi ha hagut incidències destacades a Renfe, ja que els Mossos d'Esquadra i el personal de seguretat d'Adif han reforçat la vigilància sobre la circulació de trens per tal de garantir el vot durant aquest diumenge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb tot, algunes anècdotes han agitat la jornada. Una de les protagonistes del dia (fora del món de la política) ha estat Pitita, nom artístic de Bernat Bordes Vendrell, una drag queen catalana, guanyadora de la tercera temporada del concurs Drag Race Espanya. L'artista era inicialment suplent en una mesa electoral, però finalment li ha tocat quedar-s'hi durant tota la jornada, presidint la mesa. Ha posat la nota de color al seu col·legi al presentar-se vestida per poder anar directament a treballar quan acabi el recompte, ja que aquesta nit té una actuació a la Sala Apolo de Barcelona.

Pitita, nom artístic de Bernat Bordes Vendrell, és una 'drag queen' catalana.

Alhora, en un centre de votació de Nou Barris s'ha produït un petit ensurt, tot i que no ha arribat a alterar la jornada electoral. Segons ha pogut saber l'ARA, aquest matí, a pocs metres del col·legi electoral ubicat a l'Institut Escola Congrés, s'han localitzat unes caixes sospitoses enmig del carrer. Sospitoses, bàsicament, perquè eren de munició. De color verd militar, en aquestes dues caixes hi havia inscrits a l’exterior diversos models de cartutx: "30 trets, 30x113B", s’observa en una d’elles.

Les caixes de munició que han aparegut al costat d'un centre electoral de Nou Barris

Els Mossos d’Esquadra, doncs, han entrat en joc. Advertits pels testimonis, han anat a comprovar què eren aquelles caixes sospitoses, però el resultat ha sigut que estaven buides. Però d’on havien sortit? Els Mossos, parlant amb els veïns, han sabut que ahir a la nit es va celebrar una festa al barri i les caixes podien ser atrezzo d’aquesta festivitat. L’incident s’ha tancat com una anècdota electoral. 

I, finalment, la història es repeteix. En les eleccions catalanes del 12 de maig vam explicar que un vocal es va presentar ebri a la seva mesa, al barri de Gràcia, i van haver de cridar el suplent. Ara és una vocal i ha passat a Nou Barris, a l’Institut Pablo Ruiz Picasso. Segons ha pogut saber l’ARA, una vocal d’aquest col·legi electoral s’estava adormint mentre la gent anava votant.

Més que son acumulada, mostrava símptomes d’haver estat bevent alcohol, i la Junta Electoral de Zona ha enviat la Guàrdia Urbana de Barcelona a aquest centre de votació per fer una prova d’alcoholèmia a la vocal. I no només ha donat positiu, sinó que ha triplicat la taxa permesa: 0,82 mg/l. Veient el seu estat d’embriaguesa, l’han apartat de la mesa. Segons fonts consultades per aquest diari, la mesa està funcionant amb el president i només un dels dos vocals.

stats