Camí del 23-J

Feijóo s'encomana a l'estil Ayuso per derrotar Sánchez

El líder popular llança crítiques masclistes a Yolanda Díaz per carregar contra les dades d'ocupació

3 min
Alberto Núñez Feijóo, Isabel Díaz Ayuso, Pedro Rollán, José Luis Martínez Almeida i Marta Rivera de la Cruz al miting celebrat a Madrid

MadridAbans de tancar la campanya electoral de la qual, segons les enquestes, sortirà victoriós, Alberto Núñez Feijóo ha volgut fer l'última parada a Madrid abans del 23-J per intentar impregnar-se de l'esperit de la majoria absoluta que Isabel Díaz Ayuso va aconseguir-hi fa dos mesos. La demoscòpia el deixa lluny dels 176 escons que marquen la barrera de la majoria absoluta al Congrés, però el PP aspira a arribar a un resultat que li deixi un marge de maniobra per deixar Vox fora del govern. Per això, Feijóo ha citat els exemples de Madrid i també d'Andalusia per demostrar que és possible. "Ara falta el més gran, el govern de la nació. És el moment de guanyar les eleccions generals, de tornar a reunir els espanyols al voltant d'Espanya". Tot plegat, amb un Feijóo que cada dia ha abandonat més la moderació i ha recorregut a l'estil Ayuso per carregar contra el PSOE i Sumar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quan falten poques hores perquè acabi la campanya, Feijóo ha intensificat els missatges per intentar concentrar el vot amb una imatge simbòlica: la de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, i l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, asseguts a primera fila en l'acte d'aquest dijous a l'esplanada de Madrid Río. Tots dos van aconseguir majories absolutes al maig. "O votem diumenge o seguiran. O els arrasem o després de perdre intentaran governar", ha cridat Feijóo contra les esquerres. "És hora de reiniciar Espanya", havia afirmat una estona abans Isabel Díaz Ayuso.

El líder popular ha carregat un cop més contra el que ell anomena "sanchisme" i ha fet una última crida per fer-lo fora de la Moncloa, però també del capdavant del PSOE. Ha donat per fet, així, que si els socialistes perden les eleccions, Sánchez dimitirà: "¿A qui perjudica que se'n vagi Sánchez? Si no perjudica ni al PSOE, si el PSOE ens en deurà una, que li haurem organitzat el partit per tornar al camí constitucional i ser un partit d'estat". Feijóo ha presentat durant tota la campanya Sánchez com una persona que "menteix" i s'aferra al poder a qualsevol preu. I aquest dijous ha arribat a assegurar que la política serveix per "servir i gestionar" durant "un temps concret, no per ancorar-se al poder a qualsevol preu". I això que ell es va passar tretze anys al capdavant de la Junta de Galícia.

Masclisme en campanya

Feijóo: "Veient la ministra d''ocupació, no hi ha dubte que de maquillatge en sap molt"

En les seves crítiques cap al govern de coalició, Feijóo ha anat una mica més enllà i ha utilitzat un to masclista per carregar contra la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, de qui ha tornat a posar en dubte les xifres sobre els fixos discontinus. En concret, l'ha acusat de "maquillar" aquestes dades i ha afegit: "Veient la ministra que s'encarrega de l'ocupació, no hi ha dubte que de maquillatge en sap molt". Ayuso també ha ridiculitzat la líder de Sumar després que mostrés que planxa per relaxar-se. "És inquietant que vivint en una casa de més de 400 metres quadrats pagada per tots, planxi", ha afirmat.

Ayuso: "És inquietant que vivint en una casa de més de 400 metres quadrats pagada per tots, planxi"

Unes paraules que han sonat a revenja per les crítiques que li ha llançat la líder de Sumar durant els últims dies per la relació de Feijóo amb el narcotraficant Marcial Dorado. Tant Díaz com Sánchez han carregat també contra el líder popular per no haver participat en el debat a tres. Aquest dijous, des de Lugo, hi ha tornat el mateix president espanyol, que també ha assegurat que Feijóo està "esgotat" i que el PSOE està "de remuntada".

Feijóo ha repetit en diverses ocasions l'eslògan que Ayuso va fer servir el 28 de maig per assolir la majoria absoluta: "Guanyar amb ganes". A València, de fet, s'ha dirigit directament als "socialistes que no són sanchistes" perquè canviïn de papereta, i també als votants de Podem. L'objectiu és ampliar la base electoral per no haver de dependre de Vox. Ara bé, si l'aliança amb l'extrema dreta és l'única possibilitat per arribar a la Moncloa, Feijóo no ha descartat en cap moment que l'acabi materialitzant. De fet, a Génova deien abans que comencés la campanya que abans d'anar a una repetició electoral, el PP firmaria una coalició de govern amb Vox. De fet, els populars s'han passat la campanya preguntant-se retòricament si els pactes del PSOE amb ERC i EH Bildu no són fins i tot pitjors que els seus amb Vox.

Més informació del 23-J

stats