Eleccions 23-J

Què han votat els teus veïns? El mapa de les eleccions generals a Catalunya, carrer per carrer

Els mapes de resultats revelen l'avenç del PSC a Catalunya i del PP a Espanya

ARA
1 min
twt mapa electoral carrers

El mapa dels partits guanyadors a les eleccions generals 2023 a Catalunya carrer per carrer permet comprovar la victòria clara del PSC, que s'ha escampat més enllà de l'àrea metropolitana. La principal perjudicada és ERC, amb un retrocés clar, mentre que Junts ha aconseguit mantenir-se més indemne. El vot dual ha tornat amb força i el PSC puja set diputats i ERC en retrocedeix sis.

A Barcelona, el PSC s'imposa a una gran part del territori, mentre que el PP guanya al districte de Sarrià-Sant Gervasi i també a diverses zones de les Corts i de l'Eixample. Sumar és primera força a zones repartides per tota la ciutat, però especialment a la Vila de Gràcia, mentre que Junts guanya a dues seccions censals del nucli antic de Sarrià.

Al mapa a nivell estatal, per municipis, Catalunya i el País Basc tenen uns resultats força més diversos que a la resta d'Espanya, marcada per la disputa entre el PP i el PSOE. En tot cas, l'avenç del PP és considerable i ha fet retrocedir els socialistes en molts municipis, sobretot al sud. Però els seus 136 escons queden molt per sota de les expectatives i no arriben, sumant-hi els 33 de Vox, a la xifra màgica dels 176.

Però la millor manera de comprovar l'evolució de cada partit, tant a Catalunya com a Espanya, són els mapes de variació de resultats per partits:

stats