23J

El PDECat assumeix el fracàs: "És una derrota sense pal·liatius"

Montañola rep menys de l’1% dels vots i es queda sense escons a Madrid

2 min

BarcelonaNit de cares llargues al PDECat. La llista liderada per Roger Montañola no va aconseguir ahir rascar ni l’1% dels vots a Catalunya i va quedar lluny de les seves previsions d’entrar al Congrés, on ara tenia quatre escons. L’estratègia de recuperar les sigles CiU i reivindicar-se com a convergents no ha calat i, després que el 2021 el partit ja fracassés a les eleccions autonòmiques, els resultats del 23-J el redueixen a un partit únicament municipalista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Montañola va ser dels primers a sortir a valorar els resultats ahir a la nit, quan encara faltava un 20% per escrutar: “Els perdedors han de sortir primer i assumir la derrota. No és que haguem tingut uns mals resultats, és que hem tingut uns molt mals resultats”, assumia el candidat des de l’Hotel Sallés Pere IV del Poblenou, on la formació va seguir la nit electoral.

“S’han d’assumir les derrotes i aquesta és una derrota sense pal·liatius”, asseverava. “Assumim el que això implica i, com hem dit al llarg d’aquesta campanya, me’n torno a l’empresa privada. No hem vingut a buscar la pagueta, hem vingut a servir el país, però el resultat està molt lluny del que esperàvem”.

El candidat va voler agrair, això sí, la feina feta per l’equip i la confiança “dels pocs” que l’han votat, i va felicitar “qui surti guanyador”. Fins i tot va fer broma: “Sembla que ens guanyarà també el Pacma, així que felicitem també el Pacma”. I així va ser al final de la nit.

Futur incert

“La nostra opció política és una de les grans perdedores, ho acceptem i desitgem el millor als guanyadors”, va reconèixer Montañola. Tot i el fracàs, però, va posar en valor els 30.000 vots aconseguits pel PDECat i va reivindicar el que ha defensat durant tota la campanya electoral: “Ja era hora que algú digués les coses pel seu nom”. “Gràcies a nosaltres, molta gent ha pogut sentir coses diferents a Catalunya, però ara hem d’acceptar que el país no vol sentir coses diferents”, va reflexionar. “A la vida s’han d’assumir les derrotes i, al cap i a la fi, el que és més important i el que s’ha d’entendre és que la política és servir, és una vocació, no és una feina de «a veure on em col·loquen»”.

Els resultats deixen un futur incert per a la formació que presideix David Bonvehí. El PDECat ja no va aconseguir entrar al Parlament a les darreres eleccions autonòmiques (febrer del 2021), amb Àngels Chacón al capdavant, i ara es queda també sense cap de les quatre cadires que fins ara tenia a Madrid.

Més informació del 23-J

stats