Eleccions municipals

Ferran Aymerich: “La sortida de Venturós i de la primera tinent d’alcalde denota fragilitat”

2 min
Ferran Aymerich, portaveu de Junts per Berga

Ferran Aymerich (Berga, 1988), portaveu de JxCat a la capital del Berguedà, confia arrabassar el 2023 l’alcaldia a la CUP, que governa des de fa vuit anys. 

Com valora la gestió del govern? 

— És la segona legislatura de la CUP i havia de servir per consolidar el projecte després de quatre anys d’eixugar el deute, però no ha estat així. No hi ha solidesa en el projecte i els resultats no han estat els esperats perquè la ciutat no té un horitzó. Berga necessita un canvi. 

La sortida de l’alcaldessa Montserrat Venturós i l’entrada d’Ivan Sànchez ha estat perjudicial?

— Un canvi de lideratge a mig mandat no sempre ajuda, però l’alcalde té bona voluntat d’entesa. Ara ha plegat la primera tinent d’alcalde, també per motius de salut, però denota la fragilitat del govern.

Han validat els pressupostos, però.

— Junts podia votar-hi en contra o proposar millores assumibles, i vam voler ser propositius per beneficiar el municipi i la majoria van ser acceptades. Mostra el compromís de Junts amb el govern i amb Berga. Ara caldrà veure si compleixen els acords.

Com valora que s’hagi retirat la candidatura dels Jocs d’Hivern? 

— Era una oportunitat i no només per a l’Alt Pirineu. Projectava l’obertura de Catalunya al món, com ja va passar amb els Jocs del 1992. Per al Berguedà suposava una oportunitat de projecció per la seva posició estratègica amb una millora dels serveis i de la xarxa viària desdoblant la C-16. 

Com veu les discrepàncies constants entre Junts i ERC al Govern? 

— La roba bruta s’ha de rentar a casa. Si hi ha un acord de govern cal tenir unes línies més pactades i no cada dos per tres qüestionar el que fa una conselleria o una altra. Les discussions públiques fan un mal servei i entenc el desànim.

stats