Eleccions municipals

Maria Balasch: “Vic s’ha ressentit que l’alcaldessa fos diputada al Parlament”

Cap de l'oposició a Vic (ERC)

2 min
Anna Balasch (ERC), cap de l'oposició a l'ajuntament de Vic

Maria Balasch (Vic, 1975) és cap de l’oposició a Vic i serà la candidata d’Esquerra el 2023. És el segon cop que es presenta.

Digui una cosa bona i una de dolenta de l’alcaldessa, Anna Erra. 

— Una cosa bona: l’hospital de campanya que va construir en 48 hores durant la pandèmia. Una de dolenta: el fet de ser diputada i alcaldessa a la vegada. 

Erra diu que ha sigut a tot arreu.

— És impossible. Ser diputada i alcaldessa quan has de dedicar tantes hores a una ciutat i a un país..., a mi els números no em surten. No estem parlant d’un poble petit, estem parlant d’una ciutat de 49.000 habitants, amb unes situacions molt complicades. La ciutat s’ha ressentit que ella estigués al Parlament. 

Creu que els alcaldes no han de ser diputats? Hi ha candidats d’ERC a les municipals que són diputats. 

— Jo dic el que penso jo, Maria Balasch. Crec que una ciutat de la mida de Vic ha de tenir una dedicació de les 24 hores del dia.

Quins són els reptes de Vic?

— Vic gairebé no té habitatge social; hi ha d’haver polítiques contra la pobresa energètica, i hem de diversificar la indústria, massa basada en l’àmbit agroalimentari. Tenim tres propostes importants: Vic ha de tenir una piscina pública; un mercat municipal que ajudi el teixit comercial i renovar els dos CAPs que tenim i, si és possible, afegir-ne un tercer.

Amb qui pactarà per governar?

— Ens presentem per guanyar i governar sols. Si els números no surten, estem preparats per col·laborar amb qualsevol partit democràtic. Ja hem pactat amb JxCat i ho podem tornar a fer. I vam tenir l’opció de pactar amb les esquerres i també estàvem disposats a fer-ho. Qui casi millor amb el nostre projecte serà amb qui governarem.

stats