Política
Política 12/12/2011

Salgado creu que el pressupost no obliga el govern de Zapatero a pagar els 759 milions a Catalunya

La vicepresidenta espanyola en funcions diu que no hi ha temps per signar el protocol necessari per executar l'acord de la Comissió Bilateral sobre la disposició addicional tercera de l'Estatut

Acn
1 min

MadridLa vicepresidenta econòmica en funcions, Elena Salgado, ha admès aquest dilluns que els pressupostos espanyols inclouen el pagament dels 759 milions d'euros a compte del que marca la disposició addicional tercera de l'Estatut, però ha subratllat que no obliga a pagar-los. Salgado no veu motius perquè Catalunya porti Espanya als tribunals, hipòtesi que no descarta l'executiu català. El pagament també es va acordar en la Comissió Bilateral Estat-Generalitat del 19 de juliol, i els acords d'aquesta trobada són vinculants. No obstant això, Salgado assegura que per fer el pagament cal un protocol i que no hi ha temps de fer-lo abans que prengui possessió de la Moncloa Mariano Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els estira-i-arronses entre el Govern i l'executiu espanyol a l'entorn del pagament dels 759 milions d'euros en concepte d'inversions endarrerides, tal com marca la disposició addicional tercera de l'Estatut, ha fet que l'equip d'Artur Mas amenaci de portar als tribunals l'Estat per cobrar.

 Però aquest dilluns la vicepresidenta econòmica en funcions espanyola, Elena Salgado, ha donat arguments pels quals, al seu parer, una demanda d'aquest tipus no prosperaria.

Segons Salgado, els pressupostos són només "una possibilitat de gastar, en cap cas una obligació". L'encara vicepresidenta econòmica espanyola també ha dit que, malgrat que hi ha un acord entre els dos executius pres en la Comissió Bilateral de 19 de juliol, i malgrat que aquests acords són de compliment obligat segons el Tribunal Constitucional –així mateix ho recordava també aquest dilluns el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida–, per poder fer el pagament cal redactar un protocol específic, i ha alertat que no hi ha temps per fer-ho abans que prengui possessió de la Moncloa el nou govern espanyol, que encapçalarà Mariano Rajoy.

stats