Política 16/02/2018

La candidatura propera a Endavant s'imposa al secretariat de la CUP, però Poble Lliure guanya pes

L'executiva de la formació independentista equilibra els dos sectors de l'organització

Ara
1 min
Les exdiputades de la CUP Eulàlia Reguant i Mireia Vehí en l’acte central dels anticapitalistes de la campanya del 21-D.

BarcelonaLa llista 'Som llavor, construïm la unitat popular', propera a Endavant i encapçalada per Eulàlia Reguant i Mireia Vehí, s'ha imposat a les eleccions al secretariat nacional de la CUP amb un 56,35% dels vots, segons ha anunciat la formació anticapitalista aquest divendres en un comunicat. Els suports recollits concedeixen a la candidatura sis dels quinze llocs a l'òrgan cupaire. Tot i la victòria, la llista 'Des de baix fem créixer la unitat popular', identificada amb Poble Lliure i en la qual hi ha Núria Alcaraz i Albert Botran, ha obtingut el 41,04% dels vots i tindrà cinc representants al secretariat nacional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Com que cap de les dues candidatures ha assolit el 65% dels vots, s'ha procedit al repartiment ponderat de les onze places, més enllà dels quatre membres que hi entren a títol individual. Entre les candidatures individuals, la més votada ha estat l'exdiputada Mireia Boya (amb 662 vots) seguida del regidor de Girona Lluc Salellas (583); l'alcalde de Bordils, Albert Sarrats (416), tots tres propers a Poble Lliure, i Iñigo Robredo, de la CUP de l'Alt Congost (375), més identificat amb Endavant. Sumant els tres primers representants a la candidatura de Poble Lliure, el pes de totes dues organitzacions queda equilibrat.

Les eleccions internes, en les quals hi ha participat un 62,66% del cens, han convertit en nous 15 membres del secretariat nacional que seran Núria Alcaraz, Maria Ballester, Albert Botran, Mireia Boya, Eduardo Cáliz, Aina Delgado, Jordi Escoda, Laia Estrada, Joan Garriga, Joan Miró, Eulàlia Reguant, Iñigo Robredo, Lluc Salellas, Albert Serrats i Mireia Vehí.

stats