Política 31/08/2011

Una Catalunya 'independent' a la cursa de la Mercè indigna el PP i Ciutadans

El formulari ofereix al participant que triï entre Catalunya i Espanya com a país d'origen i això genera les ires de Noves Generacions i d'Albert Rivera

Redacció
2 min
Formulari d'inscripció per a la cursa de la Mercè, amb Catalunya com a país independent d'Espanya

BarcelonaEl formulari d'inscripció de la Cursa de la Mercè ha generat indignació a diversos sectors polítics catalans. Les persones que volen participar en aquesta activitat multitudinària s'han d'apuntar i donar les seves dades. És en aquest moment quan se'ls demana, entre altres dades, de quin país són. Les opcions són en una llista provinent d'una base de dades estàndard, però hi ha un apartat amb tres opcions destacades: Catalunya, Espanya i Andorra. I, a sota, hi ha tota la resta de països del món.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El fet ha indignat el PP i Ciutadans. El líder d'aquesta formació, Albert Rivera, ha mostrat la seva indignació a Twitter acusant l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, de viure "a Matrix i creure que Catalunya és un estat enlloc d'una comunitat autònoma". "Els nacionalistes ja s'han independitzat... de la realitat", ha afirmat mentre assenyala Trias com el "primer alcalde independentista".

La polèmica l'han aixecat els joves del PP. Les Noves Generacions de Barcelona qualifiquen la imatge del formulari de "ridícula" i consideren que "si per fer de Catalunya un país ho han d'imposar és que el nacionalisme està en els seus moments més baixos".

A Twitter, altres membres del PP, com ara la regidora a l'Ajuntament de Vilassar, Laura Julià, també han demanat explicacions a Trias sobre "per què surt predeterminat Catalunya com a país?". Xavier Pineda, membre de Noves Generacions, assegura que ha decidit no apuntar-s'hi després de veure el formulari. En canvi, hi ha usuaris com el @cavallerstJordi que aquest fet li ha produït "ganes d'escriure'm a la cursa".

El digital espanyol La Voz Libre s'ha fet ressò d'aquest fet indicant que "els nacionalistes aprofiten, un cop més, un esdeveniment públic per fer valer les seves aspiracions separatistes".

La llista de països, escrita amb noms en espanyol i d'altres en anglès, és poc ortodoxa ja que, a banda de Catalunya, s'hi poden seleccionar 'països' com l'Oceà Pacífic o Artic, la Unió Europea, o el Món.

stats