INVESTIDURA
Política 13/06/2015

El PSC aconsegueix retenir l'alcaldia de Terrassa gràcies a l'abstenció de CiU

El candidat que rep més suport és el de Terrassa en Comú, a qui han votat també ERC i la CUP, però no assoleix la majoria absoluta i això fa que surti investit Jordi Ballart

Efe
2 min
Jordi Ballart, després de ser investit alcalde / AJUNTAMENT DE TERRASSA

TerrassaEl cap de llista del PSC, Jordi Ballart, alcalde de Terrassa des de 2012, ha revalidat aquest dissabte el càrrec durant el Ple de constitució del consistori vallesà celebrat aquest migdia gràcies a l'abstenció de CiU. Ballart, que haurà de governar en minoria, ha estat proclamat alcalde com el cap de llista de la candidatura més votada després que en la votació cap dels candidats hagi obtingut majoria absoluta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant el seu discurs, Ballart ha defensat el valor del diàleg i el consens com a màxima expressió de la democràcia i ha anunciat que el govern municipal que presidirà "estarà obert al diàleg, al pacte, al consens, capaç de construir majories més o menys variables que garanteixin el bon funcionament de l'ajuntament i de la ciutat".

Ballart ha recordat que "la democràcia no és una cita solemne per votar cada quatre anys, sinó un exercici constant, diari, del diàleg, del debat i de la investigació dels consensos necessaris per prendre les millors decisions, les que garanteixes el bé comú". "Seré l'alcalde dels nous temps que estem vivint, el que la nostra ciutat vol i el de la bona política i bon govern amb valentia, honestedat i transparència per construir entre tots i totes la millor Terrassa que puguem imaginar", ha dit Ballart.

A més de Ballart (PSC), també s'han presentat com a candidats per ser elegits alcaldes, Xavier Matilla (Terrassa en Comú) i Javier González (C's), i el recompte de vots n'ha donat 11 a Matilla (que ha rebut també els suports d'ERC i la CUP), 9 a Ballart, i 3 a González, i hi ha hagut 4 vots en blanc, els de CiU. Tot i no ser el més votat, ha estat proclamat Ballart com a alcalde en ser l'alcaldable de la llista més votada el 24-M, ja que cal altra cap de llista ha assolit la majoria absoluta

Ballart és la primera vegada que és elegit per la ciutadania alcalde després que entrés a governar al novembre del 2012 substituint el llavors primer regidor Pere Navarro.

El consistori de Terrassa ha quedat constituït per 9 regidors del PSC, 6 de Terrassa en Comú, 4 d'ERC, 3 de CiU, 3 de C's, 1 de la CUP i un del PP.

stats