La jutge que investiga els preparatius de l'1-O cita la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, malgrat ser aforada

La defensa de la processada preveu recórrer la providència dictada pel jutjat 13 de Barcelona

ARA
2 min
Natàlia Garriga rebent la cartera de Cultura de la mà d'Àngels Ponsa la setmana passada

BarcelonaUn dels elements que no han canviat amb l'inici de la nova legislatura són les nombroses causes judicials obertes a l'independentisme: quatre consellers i diversos alts càrrecs estan afectats per investigacions. Aquest dimecres la jutge que investiga els preparatius de l'1-O ha citat a declarar un altre cop 29 càrrecs de l'anterior executiu i empresaris processats. Entre ells, la nova consellera de Cultura, Natàlia Garriga, malgrat ser aforada davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) des que va prendre possessió de l'acta el 26 de maig passat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una providència a la qual ha tingut accés Efe, la titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, Alejandra Gil, ha assenyalat els pròxims dies 8, 15 i 21 de juny per prendre declaració indagatòria als processats, que ja han comparegut en almenys dues ocasions davant la justícia durant la instrucció del cas. Va ser l'Audiència de Barcelona qui va ordenar aquesta nova ronda de declaracions quan el mes d'abril passat va confirmar el processament dels 29 investigats. El motiu és indagar sobre uns fets relacionats amb tres resolucions del Tribunal Constitucional (TC) que no estaven inicialment incloses a la causa.

La consellera Garriga està processada per un delicte de malversació per haver participat en l'organització del referèndum de l'1-O. En aquell moment, a l'octubre del 2017, era directora de serveis de la secretaria general de Vicepresidència i se l'acusa d'haver exercit d'"enllaç" entre el llavors ex secretari general de Vicepresidència, Josep Maria Jové, i l'encarregada d'una nau industrial de Bigues i Riells (Vallès Oriental), on s'havia d'emmagatzemar documentació relacionada amb la votació. La van detenir durant l'operació policial del 20 de setembre del mateix any, en què la Guàrdia Civil va escorcollar diverses seus de departaments i organismes del Govern per investigar els preparatius del referèndum.

La defensa de Garriga va presentar ahir un escrit davant el TSJC per sol·licitar que assumís la investigació sobre ella, atesa la seva nova condició d'aforada. No obstant això, segons informa Efe, la jutge instructora també la cita en aquesta providència, cosa que Garriga té previst recórrer, encara que fonts del TSJC indiquen que la jutge té la potestat de citar-la i oferir-li declarar voluntàriament.

stats