JxCat obre expedient a la regidora que va acusar Eduard Pujol d'assetjament sexual

Serà jutjada per injúries i calúmnies

2 min
Eduard Pujol, de Junts per Catalunya, durant el debat

BarcelonaEduard Pujol va ser suspès de militància i convidat a deixar el seu lloc al Parlament de Catalunya arran de dues denúncies internes d'assetjament sexual. Ell va negar en tot moment les acusacions –en la seva versió van ser relacions consentides que ell va decidir donar per acabades– i sense que les dues presumptes víctimes acudissin a la justícia, Pujol va recuperar la militància a JxCat, però no l'escó a què va haver de renunciar. Ara les dues dones seran jutjades com a presumptes culpables del delicte d'injúries i calúmnies, perquè Pujol sí que va obrir la via judicial contra elles. I JxCat ha anunciat aquest dilluns l'obertura d'un expedient contra una de les dones, l'única que ostenta un càrrec al partit com a regidora a Pineda de Mar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La comissió de garanties del partit elaborarà el dictamen per una possible vulneració del codi ètic de la formació. Si es considerés que s'ha comès una falta molt greu, la sanció podria arribar fins i tot a l'expulsió. De moment, el portaveu de Junts, Josep Rius, ha explicat que "quan l’executiva disposi d’aquest dictamen es prendran les mesures que corresponguin d'acord amb els estatuts".

Eduard Pujol ja va demanar que la restitució de la seva militància fos només "un primer pas" per rehabilitar la seva imatge. "Elles només buscaven esbombar mentides públicament sense que els importés res més. A aquestes persones no els han importat ni la veritat, ni la protecció de cap dret, ni tampoc el mal que fan", va sentenciar ara fa nou mesos en un escrit públic.

Segons va explicar El País la setmana passada, la regidora de JxCat va reconèixer davant del jutge que havien mantingut una relació consentida i que ella buscava alguna cosa més seriosa. "Un cop la relació va ser física, va desaparèixer tot l'interès. Jo vaig intentar seguir i tenir una relació seriosa. Vaig anar a buscar-lo un dia al Parlament. Aquell va ser l'últim dia que vam parlar", va respondre a preguntes de la seva advocada durant la compareixença. Entre la documentació del cas hi ha multitud de missatges pujats de to de Pujol cap a ella, però també d'ella cap a Pujol.

stats