LLEI DE CONSULTES
Política 19/09/2014

El Parlament aprova la llei que ha de fer possible la consulta del 9-N

La llei de consultes rep l'aval dels 106 diputats de CiU, ERC, ICV-EUiA, CUP i PSC

S. González / R. Tugas
1 min

BarcelonaEl govern de Catalunya ja té el marc legal per convocar la consulta del 9 de novembre. El Parlament ha aprovat aquest divendres a la tarda la llei de consultes per una majoria aclaparadora: 104 diputats, els de CiU, ERC, ICV-EUiA, la CUP, PSC i el diputat no adscrit Joan Ignasi Elena hi han votat a favor. Per contra, PP i Ciutadans, amb els seus 28 diputats, s'han quedat sols votant-hi en contra i reivindicant que la consulta que es vol celebrar el 9-N és il·legal.

Amb aquest instrument legal ja vigent, el president de la Generalitat, Artur Mas, té ja l'eina clau per signar en les properes hores el decret de convocatòria de la consulta. També el govern espanyol està ben atent als moviments que faci el president català i té ja previstes reunions extraordinàries per iniciar els tràmits per tombar tant la llei com el decret.

Centenars de persones convocades per l'Assemblea Nacional Catalana estan concentrades a les portes del Parlament per donar suport a l'aprovació de la llei i reivindicar la celebració de la consulta.

stats