Protagonista col·lateral

Manuel González, el militar que també vol ser artista

El militar és cantant amateur i s'ha fet viral per una actuació en un acte on hi havia la ministra de Defensa

2 min
El tinent coronel Manuel González durant una actuació en un acte del Ministeri de Defensa

Madrid"Abans de donar per conclòs formalment l'acte, el tinent coronel Manuel González Hernández interpretarà una peça musical que versa sobre el convenciment que no existeixen somnis impossibles". El que ve a continuació s'ha convertit en viral a les xarxes socials. González, vestit amb l'uniforme de l'exèrcit de terra espanyol, interpreta una cançó d'un musical de Broadway —The impossible dream— davant de la ministra de Defensa, Margarita Robles, que acabava d'entregar un premi a una altra membre de les forces armades. La interpretació de González, tant per la qualitat artística com pel context en què la du a terme, ha estat objecte de burles i crítiques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No és el primer cop que González actua en actes de l'exèrcit espanyol, per molt que hagi sortit a la llum aquesta setmana. Ja ho va fer en un concert de Nadal i a l'estiu en un acte d'homenatge als ferits de les forces armades. En aquella ocasió va interpretar Resistiré, del Dúo Dinámico, acompanyat de la cantant i actriu de musicals Gema Castaño. Entre el públic hi havia Robles, que ha presenciat almenys dues de les actuacions del tinent coronel.

Actuacions del tinent coronel Manuel González en actes del Ministeri de Defensa

Castaño és la professora de cant de González i ha sortit a defensar-lo en un vídeo publicat al seu compte d'Instagram. "Per què s'ha d'injuriar un tinent coronel perquè canti?", es pregunta la coach vocal, que explica que, a banda de ser un "gran professional" de les forces armades, és el seu "alumne estrella". "No ets un professional, no cobres, ho has fet per l'amor a l'art, per homenatjar aquesta companya", reivindica, i insisteix que per molt que el so de l'actuació viral "no era el millor", González "canta molt bé".

A banda de tinent coronel (d'artilleria) i de cantant amateur, González és professor de geopolítica en l'àrea de relacions internacionals de l'escola de guerra de l'exèrcit espanyol. Està especialitzat en terrorisme jihadista i conflictes religiosos. Tot i haver estat assenyalat per combinar aquestes dues facetes i actuar vestit de militar, no sembla que González hagi donat per impossible el seu somni artístic, fent cas a la lletra de la cançó que va interpretar. Castaño va publicar aquest dijous un vídeo d'una nova classe amb el militar, a qui alguns ja han batejat com a Frank Sinatra pel fet que va triar un tema versionat per aquesta llegenda de la música.

stats