CAS URDANGARIN
Política 26/02/2012

Urdangarin abandona el jutjat "cansat" després de traslladar la responsabilitat al seu exsoci

El duc assegura que Torres era l'encarregat de gestionar els projectes i que ell desconeix si van costar el que se'n va cobrar. L'advocat defensor assegura que Urdangarin "necessita calma"

Laura Díaz-roig
2 min
El gendre del rei sortint dels jutjats per dinar. GETTY

PalmaIñaki Urdangarin ha declarat aquest dissabte que era el seu exsoci, Diego Torres, i no ell, l'encarregat de bregar amb la gestió diària dels projectes que havia de tirar endavant l'Institut Nóos. Per això, el duc assegura desconèixer si els projectes que s'adjudicaven, com els fòrums celebrats a València, van costar el que se'n va cobrar, segons fonts judicials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El jutge ha pres declaració a Urdangarin des d'última hora del matí fins a les 8 del vespre de dissabte, i en tot moment ha apartat la infanta Cristina de la trama. Aquest diumenge al matí s'ha reprès la declaració.

En declaracions a la sortida del jutjat, l'advocat del duc, Mario Pascual Vives, ha agraït la "deferència" del jutge d'ajornar la resta de la declaració per demà i ha assegurat que entén que Urdangarin "està satisfet", tot i que ha apuntat a que el duc es troba "cansat" i que "necessita calma".

El duc ha declarat, a més, que sí que es va reunir amb l'expresident balear, Jaume Matas, al palau reial de Marivent, malgrat la declaració de l'exlíder del PP de les Illes Balears, que havia negat una trobada d'aquestes característiques. Segons fonts judicials, el duc de Palma va reunir-se amb Matas després d'un partit de pàdel per gestar el patrocini de l'equip ciclista de les Illes Balears. Tant durant el partit com també a la trobada hi havia l'exdirector general d'Esports, Josep Lluís Ballester.

Tot i això, Urdangarin s'ha desvinculat de la idea i de l'administració del patrocini i dels contractes relacionats. Ballester va explicar al fiscal que el duc va demanar cobrar 300.000 euros a través de la seva societat per encarregar-se de la comunicació i del marxandatge d'aquest equip ciclista. Segons Urdangarin era Diego Torres, el seu exsoci, qui s'encarregava de l'administració de tot plegat.

Mans Netes demanarà mesures cautelars

L'advocada de Mans Netes Virginia López-Negrete, l'acusació popular, ha dit aquest dissabte que demanaran mesures cautelars per al duc, però no han especificat quines. Això suposaria la possible retirada del passaport, una fiança o bé visites periòdiques als jutjats. De tota manera, si es dictaminen, serà la setmana vinent, segons ja va avançar la judicatura.

stats