Política 21/05/2019

Marta Rosique, la diputada d'ERC que s'asseu a la mesa d'edat amb una samarreta antifeixista

És la membre més jove del Congrés, amb 23 anys

Ara
1 min
Marta Rosique

BarcelonaMés enllà dels presos polítics, que aquest dimarts han ocupat els seus escons al Congrés i al Senat, una de les protagonistes de la jornada de constitució de les Corts ha sigut la jove diputada d'ERC Marta Rosique, membre de la mesa d'edat, que ha participat en la sessió amb una samarreta d'Acció Antifeixista dels Països Catalans. La peça de roba, de color negre, mostrava el logotip de l'organització, que a banda del nom de l'associació inclou una estelada.

Rosique, nascuda a Barcelona el 16 de març del 1996, ocupava el setè lloc de la llista d'ERC per Barcelona i, amb només 23 anys, és la diputada més jove del nou Congrés, motiu pel qual ha actuat com a secretària primera de la mesa d'edat, formada pel diputat de més edat i els dos més joves. Aquesta responsabilitat l'ha portat a llegir diverses vegades la primera meitat de la llista dels diputats de la cambra.

Agustín Javier Zamarrón

A més de Rosique, la mesa d'edat la formen, com a president, el socialista Agustín Javier Zamarrón, de 73 anys, que anava de número 2 per Burgos, i com a secretària segona Lucía Muñoz, de 25 anys (és la segona més jove), diputada d'Unides Podem per les Illes Balears, on ocupava el número 2 de la llista.

stats