PROTESTES AL CARRER
Política 15/06/2011

Mas avisa: No dubtarà a fer "ús legítim de la força" per acabar amb "l'excepcionalitat"

El president de la Generalitat llança un clar avís: si els 'indignats' que bloquegen el Parlament no deixen de "trepitjar les línies vermelles", no dubtarà a ordenar a la policia que actuï amb contundència. Els acusa d'haver confós "indignació amb indignitat"

M.colomer
2 min

BarcelonaFins aquí hem arribat. Aquest ha estat, ras i curt, el missatge que ha donat el president de la Generalitat, Artur Mas, que ha comparegut davant els mitjans de comunicació per admetre que la situació que es viu avui al voltant del Parlament és de "certa excepcionalitat. Després de fer una "defensa inequívoca de la democràcia i de condemna inequívoca de la violència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després d'admetre que ell personalment ha tingut l'"obsessió" de convertir una situació de "certa excepcionalitat" en "normalitat", també ha reconegut la seva "tristesa i pena" de veure com el Parlament torna a viure moments d'excepcionalitat que no es poden ignorar. El cert és que és la primera vegada des de la restauració de les institucions democràtiques que s'ha intentat boicotejar amb violència una sessió parlamentària. "Prefereixo una democràcia imperfecta que un caos violent com el de fora del parc de la Ciuitadella", ha asseverat Mas.

"Un Parlament que tant ha costat de mantenir al llarg de la història i tantes persones han lluitat perquè el tinguem normalitzat, que grups reduïts violents n’interrompin aquesta normalitat, fa pena i s'ha de combatre”, ha alertat Mas, que ha demanat comprensió perquè en les més que previsibles càrregues policials hi haurà imatges faran “mal als ulls”. Però el fet és que cap dels grups parlamentaris està disposat a cedir davant la “violència” i les “coaccions i coersions”. “És una qüestió de seguretat, no de repressió”. En aquest sentit, després d'asseverar que no es pot confondre "indignació amb indignitat", ha recordat que intentar impedir el normal funcionament de les institucions democràtiques i a més fer-ho amb violència no és només una falta, sinó un delicte penal. El Govern, auspiciat per tots els grups parlamentaris, deixarà clar on són les línies vermelles que no pensen tolerar.

stats