Política 16/10/2012

Miquel Roca a 'La Vanguardia': "Sóc català, catalanista i nacionalista català, i no sóc nazi"

"Res no alterarà els meus compromisos amb la llibertat, el respecte, la democràcia, el pluralisme i el progrés; precisament, perquè no sóc nazi", respon l'advocat i exdiputat de CiU a Margallo

Ara
1 min

Barcelona"Sóc català, catalanista i nacionalista català, i no sóc nazi". Així comença l'article de l'advocat i exdiputat de CiU a Madrid Miquel Roca a 'La Vanguardia', en resposta a les declaracions fa uns dies del ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo en què criticava els nacionalismes i els comparava amb "el nazisme i el marxisme". Diu Roca: "Vaig néixer a l'exili sota les bombes de Hitler i sempre m'ha agradat simbolitzar aquesta circumstància amb un permanent compromís −que compartim una gran majoria dels catalans− en favor de la llibertat, de la democràcia i el progrés. És a dir, exactament allò que el nazisme voldria destruir". I afegeix: "Qualsevol pretensió d'identificar el meu catalanisme amb la ideologia nazi m'ofèn profundament".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I conclou: "Sí, em sento −com molts− ofès, i no penso anar a cap psiquiatre per arreglar-ho. No ho necessito. He dialogat, i ho seguiré intentant, encara que ara m'ho posen més difícil i em costarà acceptar que els que ens volen identificar amb els nazis vulguin veritablement dialogar. Però res no alterarà els meus compromisos amb la llibertat, el respecte, la democràcia, el pluralisme i el progrés. Precisament, perquè no sóc nazi. Prou!".

stats