Política 30/05/2014

Nadal anuncia la intenció d'acordar un pacte de no-agressió entre la nova marca electoral dels crítics i el PSC

Afirma que a les municipals es presentaran allà on els socialistes no ho facin

Acn
2 min

BarcelonaL'exconseller socialista crític amb l'actual direcció del PSC Joaquim Nadal ha anunciat aquest divendres la intenció d'establir un pacte de no-agressió entre la nova marca electoral impulsada pels crítics i la formació socialista, i ha explicat que a les eleccions municipals es presentarà en aquelles localitats on no ho faci el PSC. Nadal, que ha fet aquestes declaracions a la tertúlia del programa Els Matins de TV3, també ha afirmat que creu que podran concórrer en molts municipis.

Nadal és un dels signants del manifest en què s'acordava la creació de la nova marca electoral, juntament amb els exconsellers socialistes Marina Geli, Montserrat Tura i Antoni Castells, entre altres membres del PSC. El manifest es va donar a conèixer aquesta setmana, un mes abans de l'assemblea que ha de donar forma a la proposta, i fixa que la nova marca serà "socialista i defensora de les llibertats nacionals". En el document, també consideren que "l'actual direcció el PSC és responsable de l'execució d'un projecte sense vocació majoritària i percebut per molts ciutadans com allunyat de la centralitat del catalanisme polític i de la untat entorn del dret a decidir".

Els crítics també manifesten la necessitat d'impulsar "la reconstrucció d'un espai socialista, d'esquerres, de vocació majoritària, d'obediència catalana, implicat en la regeneració democràtica, i en la preservació de les polítiques socials en un moment de creixents desigualtats, i també a favor de la consulta o referèndum".

El manifest –signat per exconsellers de la Generalitat, a més d'altres membres del PSC com la portaveu del partit a l'Ajuntament de Girona, Pia Bosch, i l'exeurodiputada Maria Badia– no està secundat per altres díscols, com l'actual alcalde Lleida i exdiputat al Parlament, Àngel Ros, o dirigents d'Avancem com Joan Ignasi Elena.

stats