Política 06/07/2013

Navarro: “La declaració de Granada passarà a la història”

Augura que l'acord territorial entre el PSOE i el PSC posarà "nerviosos" CiU i PP

M. Eugènia Quetglas
2 min

GranadaEl líder del PSC, Pere Navarro, ha proclamat aquest dissabte que “la declaració de Granada passarà a la història” perquè “dóna esperança als ciutadans i es dóna pas a l'estat federal”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant les crítiques d'un sector del PSC, Navarro ha assegurat que “ningú pot dir que la direcció del PSC està entregada al PSOE; hem seguit la línia de defensar el que considerem que és millor”, que, en aquest cas, segons ell, és que aquest “acord històric” posarà “nerviosos” els que volen trencar el camí de futur, és a dir, a criteri seu, CiU i PP. Navarro ha augurat que es veurà “nerviosisme” entre els partits que no han sabut veure que el camí és l'estat federal.

Davant els que asseguren que aquest document aprovat pel consell territorial és irrellevant, Navarro ha explicat que gràcies a la seva aportació es reconeixen les singularitats de Catalunya. I ha fet la seva pròpia lectura de les conclusions. Quan uns minuts abans el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, havia insinuat que no s'ha de considerar que Catalunya sigui una nació, jurídicament parlant, perquè el Constitucional no hi va entrar a valorar-ho perquè està recollit en el preàmbul i no en l'articulat, Navarro ha insistit que sí, que en el document socialista s'apel·la el que estableixen els estatuts i, com a tal, “Catalunya és una nació”.

El dret a decidir, fora

Navarro ha assegurat que no renuncia al dret a decidir però que no s'havia de proposar en la reforma de la Constitució perquè és un concepte que només recull la carta magna d'Etiòpia. Per ell, “no és una consulta sobiranista, sinó un principi democràtic”. Per Navarro, la consulta “només pot ser legal i acordada” i, per això, li sembla “increïble” que ell hagi estat capaç d'haver negociat aquest model territorial amb el PSOE, i en canvi el president de la Generalitat, Artur Mas, i el del govern central, Mariano Rajoy, “no hagin estat capaços d'enviar-se una carta”.

stats