Partits

El Parlament desestima l'assetjament en el cas de la diputada de Junts Cristina Casol: "Cap fet provat"

Al novembre va denunciar la direcció del seu grup parlamentari

2 min
La diputada de Junts Cristina Casol durant un ple.

BarcelonaLa denúncia de la diputada de Junts Cristina Casol per "assetjament per raó de gènere" del seu grup parlamentari ha acabat en no res. Segons han revelat fonts de la cambra catalana, el cas de la representant, que forma part del cercle d'afinitat d'Aurora Madaula i Laura Borràs, ha quedat del tot tancat: "No consta cap fet provat i, per tant, no es proposa cap actuació". Així doncs, l'Oficina d'Igualtat, que havia recollit aquesta queixa, dona per finalitzada aquesta investigació, que l'ARA va fer pública ara fa uns dies.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La denúncia de la diputada anava adreçada a la direcció del grup parlamentari, liderat per Albert Batet. Casol forma part del corrent intern de Junts pròxim a Laura Borràs i Aurora Madaula, que també va denunciar haver patit masclisme per part dels seus companys de grup. Aquest sector es troba en minoria entre els diputats, la majoria afins al secretari general, Jordi Turull, i ha protagonitzat diverses topades amb la cúpula de la formació. Casol va presentar l'escrit al novembre, i això va activar el Protocol d'Igualtat del Parlament amb una investigació que ha pilotat una empresa externa, l'Institut de Treball Social i Serveis Socials (Intress), i a la qual van ser citats diversos diputats de Junts per Catalunya. En l'executiva de la formació de la setmana passada, el portaveu, Josep Rius, ja va donar ple suport a la direcció del grup parlamentari.

Aquesta denúncia per assetjament es va sumar a la denúncia verbal de masclisme proferida per Madaula des del faristol del ple del 24 de novembre. Això va desencadenar una revolta interna al grup i 22 dels seus 32 diputats van presentar un escrit a la direcció en què qualificaven de falsa l'acusació, raó per la qual van reclamar al comitè de garanties del partit que la sancionés per una vulneració del codi ètic. La mateixa presidenta del Parlament, Anna Erra, li va demanar que abandonés el càrrec de secretària segona de la mesa per "manca de confiança" i la portaveu juntaire, Mònica Sales, va ser una de les persones que van signar l'escrit contra les paraules de Madaula.

stats