Política 21/01/2015

El Parlament aprova per unanimitat el decret del Govern que restableix la paga extra als funcionaris

Es tracta d'una mesura que va aprovar l'executiu per "transitar" des de l'1 de gener fins al dia que s'aprovin els comptes i que, si no s'hagués pres, hauria impossibilitat la recuperació de la paga extra i del 15% de jornada i sou dels interins

Laia Vicens
2 min

BarcelonaTots els grups parlamentaris han donat suport al decret del Govern que restableix la paga extra dels funcionaris i el 15% de jornada i sou als treballadors interins. Es tracta d’una mesura que va aprovar el Govern en l’última reunió de l’any (el 30 de desembre) per poder “transitar” des del dia 1 de gener fins quan s’aprovin els pressupostos. Si no s’hagués aprovat, com que encara no hi ha uns comptes per a aquest any, es continuaria el 2015 amb la mateixa retribució que el 2014, que no contemplava la paga extraordinària.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que els grups han criticat la fórmula per aprovar el restabliment de la paga (un decret llei del Govern), tots hi han votat a favor. La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha agraït als funcionaris l’“esforç” durant aquests anys de retallades del seu sou, uns agraïments que ha reiterat la diputada Anabel Marcos. Des d’ERC, el diputat Sergi Sabrià ho ha qualificat d’”excel·lent notícia” perquè no s’aprova el retorn d’una paga “extra”, sinó d’una paga que és “seva”, dels empleats públics.

Pel PSC, ICV-EUiA i Ciutadans, la recuperació de la paga doble “és de justícia”. Amb aquestes paraules ho ha dit la portaveu parlamentària de Ciutadans, Carina Mejías. La diputada socialista Alícia Romero ha demanat al Govern que aprovi els pressupostos per “garantir” del tot el pagament d’aquesta paga extra, per tal de compensar l’”esforç excessiu” dels funcionaris aquests anys de crisi. Des d’ICV-EUiA, el diputat Marc Vidal ha lamentat que els funcionaris siguin “l’ase dels cops” i els interins “carn de canó”. El PP ha utilitzat un to més dur, tot i donar suport al decret. El diputat popular José Antonio Coto ha afirmat que els treballadors no han cobrat la paga extra “perquè a Mas no li va donar la gana”. La CUP, de la mà del diputat David Fernàndez, ha reivindicat la funció pública per ser “el contrafort democràtic per defensar-se de les lògiques del lliure mercat”.

stats