HORITZÓ ELECTORAL
Política 30/08/2015

El PSOE demana als catalans que "diguin 'no' al suïcidi col·lectiu que proposa l'independentisme"

Patxi López creu que el PP té "por" d'una reforma constitucional que els socialistes proposen renovar la propera legislatura

Europa Press
2 min
Patxi López deixa la secretaria general del partit socialista basc i anuncia un congrés extraordinari al setembre / EFE

BilbaoEl secretari d'acció política i ciutadania del PSOE, Patxi López, creu que el PP i el seu president, Mariano Rajoy, "tenen por" d'una reforma del pacte constitucional, que el PSOE "renovarà" després d'abordar-ne el debat la pròxima legislatura. En una compareixença davant els mitjans de comunicació celebrada a Bilbao per analitzar l'actualitat política, López ha afirmat que els socialistes "lideraran una majoria" per fer front a les reformes en les institucions i els canvis en les polítiques públiques "que necessita aquest país". El dirigent socialista ha assenyalat que "no es tracta de proposar utopies irrealitzables ni d'enganyar la ciutadania, es tracta, perquè és possible fer-ho, de construir una Espanya diferent i més justa, una Espanya diferent de la que li agrada al PP".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, ha assegurat que els socialistes renovaran el pacte constitucional i ha assenyalat que, sobre això, el PP "diu un dia que sí i un altre que no, però la realitat simple és que té por, té por del debat públic, d'escoltar la veu d'una gran majoria de ciutadans que volen aquesta reforma, que se senti la seva veu, que volen participar en un nou pacte". "Té por i no té cap proposta", ha asseverat. Patxi López ha dit que el PSOE "connecta amb aquest sentiment de la majoria de la ciutadania d'Espanya" i té "una proposta perquè la pròxima legislatura sigui la que abordi aquesta renovació del pacte constitucional".

Canviar Catalunya i Espanya

A més, ha recordat que d'aquí uns dies començarà la campanya a Catalunya i s'ha dirigit als catalans per dir-los que "els volem, que volem seguir junts, que volem, entre tots, construir una Catalunya millor en una Espanya diferent de la que ha construït el PP". "La independència i l'aventura nacionalista és la negació col·lectiva, és la confrontació i la fractura interna de la mateixa societat catalana. I la pregunta és, ¿de quina Espanya es volen desconnectar?", ha preguntat.

López ha manifestat que "junts es pot fer una Catalunya millor en una Espanya diferent". "Per això ens dirigim als milers de catalans que no comparteixen aquesta aventura nacionalista, als milers de veus que han volgut fer callar, per dir-los que trenquin l'espiral de silenci, que alcin la veu, per dir-los que segueixen sent una majoria social també a Catalunya, que diguin que 'no' al suïcidi col·lectiu que proposa l'independentisme", ha afegit.

Així mateix, ha reclamat que "reivindiquin sense complexos la Catalunya real, de les identitats diverses i que volen llibertat per mantenir la diversitat, la Catalunya de l'autogovern". "Els socialistes venim a bastir ponts perquè un país no és construir els uns contra els altres, sinó entre tots, i aquest és l'objectiu dels socialistes que comença d'aquí a uns dies", ha indicat.

stats