Política 14/12/2020

El PDECat fitxa l'exalcaldessa de Barberà del Vallès per al 14 de febrer

Anirà als deu primers llocs de la candidatura que encapçalarà Àngels Chacón

Núria Orriols
2 min
David Bonvehí, president del PDECat, en una imatge d’arxiu.

BarcelonaEl PDECat, com la resta de formacions polítiques, ultima les llistes electorals de cara a les eleccions del 14 de febrer. Segons fonts del partit consultades per l'ARA, una de les incorporacions recents és l'exalcaldessa de Barberà del Vallès Sílvia Fuster Alay (Barberà del Vallès, 1974), que va governar la ciutat del 2015 al 2019 amb el suport de Junts per Barberà i Esquerra. Fuster es va presentar a les eleccions amb una plataforma d'independents, amb la qual abans d'alcaldessa va ser també cap de l'oposició.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És previst que Sílvia Fuster s'incorpori als deu primers llocs de la llista que encapçalarà l'exconsellera d'Empresa Àngels Chacón a la demarcació de Barcelona. Com que és independent, la incorporació l'aprovarà l'executiva nacional del PDECat i la ratificarà el consell nacional.

Fuster ha estat infermera de l'Institut Català de la Salut al llarg de vint anys, la majoria dels quals dedicada al servei de pediatria. Tot i això, a partir del 2003 va participar en la cofundació d'un partit municipalista, Plataforma Ciutadana per Barberà, a través del qual va aconseguir l'alcaldia el 2015 imposant-se al PSC. Quatre anys més tard, el 2019, els socialistes van recuperar el govern de la ciutat.

Marc Solsona: “A Mollerussa no entendríem un mes de març sense la Fira”

Solsona a Lleida, Dulsat a Girona i Arza a Tarragona

Si bé al novembre el PDECat ja va proclamar Àngels Chacón com la cap de llista a la Generalitat, per acabar de completar la candidatura a Barcelona el partit està fent un sistema de ternes, que consisteix que cada comarca escull els seus candidats i després l'executiva nacional els ordena.

Pel que fa a la resta de demarcacions, el PDECat ja ha escollit els caps de llista: per Lleida serà el portaveu i actual diputat Marc Solsona, que és un dels dirigents amb més pes dins la formació; i a Girona ha presentat candidatura l'alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat.

L'última demarcació en què s'ha definit qui encapçalarà la candidatura és Tarragona, tot i que és una de les zones on el PDECat manté més càrrecs locals després del divorci amb Junts per Catalunya. El mateix Marc Arza, exregidor del partit a Reus, ha anunciat a través de Twitter que ha formalitzat la candidatura per fer un pas endavant i com que és l'únic candidat serà el cap de llista.

stats