El PDECat obre el partit a aliances amb altres forces de cara a les eleccions municipals

El partit preveu aprovar la ponència organitzativa en el pròxim congrés del 15 i 16 de maig

2 min
El coordinador del congrés del PDECat, Genís Boadella, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl PDECat ja ha posat en marxa la maquinària de cara al congrés que preveu celebrar el 15 i 16 de maig. Una trobada en què el partit ha de redefinir la seva estructura organitzativa i on està previst que abordi com afrontarà les pròximes eleccions municipals. "Tenim un plantejament d'obertura i suma", ha afirmat el coordinador del congrés, Genís Boadella. La ponència organitzativa elaborada a hores d'ara –a la qual es poden presentar esmenes fins al 6 de maig– preveu que el PDECat es pugui presentar amb altres forces polítiques en els municipis on es cregui necessari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A les últimes eleccions municipals, el Partit Demòcrata es va presentar amb Junts per Catalunya, però en els comicis catalans del 14-F i arran del divorci amb el partit de Carles Puigdemont, ja va concórrer en solitari, tot i que no va obtenir representació al Parlament. L'objectiu de la formació ara és buscar aliances amb plataformes del catalanisme moderat per intentar mantenir-se als municipis on tenen representació i alcaldies. "Tenim la voluntat de fer el partit gran i això es fa des de la generositat", ha insistit Boadella, que ha remarcat que la ponència del partit planteja que és "compatible" que el PDECat pugui arribar a acords amb altres formacions municipalistes, encara que no ha concretat amb quines. Seran els associats, ha dit, els que decidiran com es configuren les llistes i els "eventuals acords".

En roda de premsa, aquest matí Boadella també ha confirmat que la presidència del partit deixarà de tenir funcions executives i que les assumirà la secretaria general. "Pot ser una estructura més àgil, funcional i òptima", ha argumentat el també diputat al Congrés. En aquest sentit, dos dels noms que es perfilen per assumir aquests dos càrrecs són els de l'ex número dos de la candidatura al 14-F Joana Ortega i el de l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, que també és l'actual portaveu del PDECat. Les candidatures es podran presentar fins al mateix cap de setmana del congrés i es votaran diumenge al matí. Boadella també ha explicat que preveuen crear fins a sis secretaries més, la direcció passaria a ser d'un màxim de 20 persones i no de 30 com fins ara, i se'n podria habilitar una de permanent per agilitzar la feina del dia a dia.

stats