Brussel·les
Política 15/09/2015

El Parlament de Bèlgica escolta les explicacions del Govern sobre el procés sobiranista, tot i la protesta espanyola

Acn
1 min
Reunió de la Comissió d'Exteriors del parlament belga / ACN

El Parlament de Bèlgica ha debatut aquest dimarts sobre el procés sobiranista català. El secretari d'Afers Exteriors del Govern, Roger Albinyana, i el secretari general del Diplocat, Albert Royo, han comparegut davant de 14 dels 17 diputats de la comissió d'Afers Exteriors de la cambra federal, a petició del seu president, el socialista flamenc Dirk van der Maelen, per informar sobre les eleccions del 27-S.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El belga ja és el sisè Parlament que debat el cas català, després que en les darreres setmanes ho hagin fet també els d'Irlanda, Dinamarca, el Paraguai, l'Uruguai i els Estats Units. L'ambaixador d'Espanya a Bèlgica ha protestat per la compareixença.

"Estem encantats d'haver rebut una delegació catalana, som un Parlament molt obert i volem parlar amb tothom, trobem molt important saber què passa exactament a Catalunya. Avui hem rebut moltes respostes i, per tant, n'estem satisfets", ha explicat després de la reunió el diputat de Nova Aliança Flamenca (N-VA) Peter Luykx, membre de la comissió d'Exteriors.

stats