Política 23/05/2019

Els processats per l'1-O al jutjat 13 completen la fiança de 5,8 milions d'euros

Els diners s'han dipositat després que comencés a executar-se els embargaments, que ara s'hauran d'alçar

Montse Riart
1 min
L’1 d’Octubre a l’Institut Josep Serrat i Bonastre, a la plaça Lesseps de Barcelona

BarcelonaEls 17 processats per malversació per l'1-O al jutjat número 13 han aconseguit dipositar finalment els 5,8 milions d'euros de fiança exigits per la jutge Alejandra Gil. Inicialment es van aportar 3,7 milions d'euros de la Caixa de Solidaritat, però la jutge va començar a bloquejar els comptes dels processats per garantir els altres 2,1 milions. Finalment, però, segons fonts consultades per l'ARA, s'han pogut posar en garantia altres propietats i béns dels investigats.

A més s'hi han afegit noves quantitats de diners aportades per ERC, per l'Associació Catalana per als Drets Civils i per la mateixa Caixa de Solidaritat, que continua demanant noves aportacions per poder aixecar del tot els embargaments.

El periple de les últimes setmanes

Inicialment, els processats van aportar al jutjat 3,7 milions i van al·legar que els altres 2,1 s'havien de tenir per dipositats al Suprem, tenint en compte la fiança que es va exigir als líders polítics acusats per rebel·lió i malversació per l'organització de l'1-O. La secretària judicial, però, va rebutjar aquest argument. Tot i que la causa del 13 és la base del processament al Suprem, la lletrada assegurava que fins ara "no hi ha cap resolució judicial ferma" que hagi dit que els dos procediments són "coincidents".

D'acord amb aquest posicionament, el jutjat havia començat a bloquejar els comptes dels processats. De fet, en les últimes 48 hores s'ha notificat personalment als 17 investigats per malversació un decret conforme els procedien a embargar a cadascú d'ells un patrimoni equivalent a 2,1 milions d'euros, una ordre que caldrà revocar quan es donin per consignats els nous diners aportats al jutjat.

stats