Política 05/10/2021

Rajoy, Cospedal i Villarejo, al Congrés per l'espionatge a Bárcenas

També haurà d'intervenir l'actual responsable de justícia del PP, Enrique López, però no ho farà Pablo Casado

ARA
2 min
El comissari jubilat José Manuel Villarejo ahir després de declarar a l’Audiència Nacional.

MadridLa comissió d'investigació de l'operació Kitchen ha aprovat aquest dimarts quinze noves compareixences que haurien d'ajudar a aportar més detalls sobre la trama d'espionatge contra l'extresorer del PP Luis Bárcenas. L'excomissari José Manuel Villarejo, l'excap de la Unitat Central de Suport Operatiu Enrique García Castaño i també l'exdirector general de la policia Ignacio Cosidó tornaran a ser interrogats en seu parlamentària, i s'hi afegiran noms nous.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És el cas de l'actual responsable de justícia del PP, Enrique López, però també exdirigents populars que estaven pendents de comparèixer, com l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz, l'exministra i exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal, i l'expresident del govern espanyol i del PP Mariano Rajoy. Tots tres s'afegeixen a la llista de noms que havien proposat el PSOE i el PNB, que han estat els que finalment s'han aprovat. Els llistats també incloïen l'exdirector general de la Policia Ignacio Cosidó i el seu cap de gabinet, Pedro Agudo, així com l'ex secretari d'estat de Seguretat Ignacio Ulloa.

Els que no hauran de passar finalment per la comissió d'investigació són l'actual president del PP, Pablo Casado, ni tampoc l'exdirector del CNI Félix Sanz Roldán, ni l'exvicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría. Tres noms que havia demanat Unides Podem, però que no han tirat endavant. Des de la formació lila s'han mostrat molestos pel fet que el PSOE no hagi "volgut negociar" la llista amb ells. Fonts del partit lila no entenen per què els socialistes s'han negat a fer comparèixer a Pablo Casado quan creuen que podria aclarir si va "investigar, depurar i netejar el que havia passat en el seu partit durant aquesta trama". Tampoc ha tirat endavant un dels noms que proposava ERC: els republicans volien tornar a escoltar les paraules de Luis Bárcenas.

stats