Política 02/03/2020

Raül Romeva surt per primer cop de la presó de Lledoners per treballar

L'exconseller podrà anar a treballar tres dies a la setmana i estarà fora del centre durant sis hores

Ara
2 min
Raül Romeva surt per primer cop de la presó de Lledoners per treballar

BarcelonaRaül Romeva ha sortit per primer cop de la presó de Lledoners aquest dilluns en aplicació de l'article 100.2. Ho ha fet quan passaven deu minuts de les onze. Anava acompanyat de la seva dona, l'eurodiputada d'ERC Diana Riba, així com d'excompanys de feina del Departament d'Afers Exteriors. La Junta de Tractament de la presó va acordar la setmana passada que l'exconseller pogués sortir tres dies a la setmana per treballar. Podrà estar fora de la presó sis hores al dia, inclòs el temps de desplaçament. Fins ara, ja han sortit de la presó per aquest article Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Quim Forn, Carme Forcadell i Dolors Bassa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A través de Twitter, Romeva ha anunciat el seu "primer dia de feina fora de Lledoners". Ha avisat també que, per a ell, això encara no significa estar en llibertat. També ha destacat que manté les mateixes conviccions que quan va entrar a la presó. "Amb el compromís intacte. Continuo i continuaré servint els ciutadans; és el que he fet sempre".

Destí laboral

Romeva treballarà per una associació privada avaluant els avenços dels Acords de Pau de Dayton, que van posar fi a la guerra de Bòsnia, en el 25è aniversari de la seva signatura. També orientarà l'entitat en la tasca de recuperar la memòria de la relació amb els Balcans, especialment entre Catalunya i Bòsnia i Hercegovina, i entre Barcelona i Sarajevo, promovent reflexions, anàlisis, recerques i coneixements sobre els conflictes civils i sobre el paper de la ciutadania i l'acció comunitària en situacions de conflicte o emergència.

Junqueras, el pròxim

El pròxim en sortir de la presó per anar a treballar hauria de ser el president d'ERC, Oriol Junqueras. La setmana passada la Junta de Tractament de Lledoners també va acordar aplicar-li el 100.2. El seu destí laboral serà el Campus Manresa de la Universitat de Vic, on farà de professor.

Tot i que les possibilitats són remotes, el líder republicà va dir divendres passat que encara aspira a ser el candidat d'ERC a les pròximes eleccions catalanes. Ho té molt complicat per la condemna del Tribunal Suprem que pesa sobre ell. Tot i això, encara confia que el Tribunal General de la Unió Europea li donarà la raó per poder exercir d'eurodiputat –i tenir immunitat– i que, per tant, això farà "decaure totes les condemnes".

stats